Blockchain: een meerkoppig monster

Blockchain monster

Introductie

Blockchain: een meerkoppig monster

Blockchain: het begrip heeft alle karaktertrekken van een mythisch figuur. Een draak met meerdere koppen waar iedereen het over heeft, maar niemand die het beest echt van dichtbij heeft gezien. We trokken echter de stoute schoenen aan en trokken het sprookjesbos in, op zoek naar een ontmoeting met dit ogenschijnlijk ongrijpbare onderwerp.

We proberen, voor onszelf en onze klanten, antwoorden te vinden op de volgende vragen: "Wat is het en wat kan ik ermee?" Als techbedrijf wilden we natuurlijk in eerste instantie snappen hoe zo’n blockchain precies werkt, welke ingrediënten je precies nodig hebt en in welke verhoudingen. Als solutionsbedrijf willen we vervolgens onze klanten uitleggen hoe een blockchain toe te passen is en waarom ze het zouden moeten adopteren. Welke mogelijke voordelen levert het op, en welke disrupties, kansen en bedreigingen brengt het met zich mee?

"Do you really need all that high-tech bling?"

Toen het internet begin jaren ’90 opkwam, had niemand nog een vermoeden hoe het de wereld zou veranderen. Denk hierbij aan Google, Social media, Uber, Airbnb, PayPal, etcetera.. Voor velen is het dagelijkse kost, maar destijds had niemand nog een vermoeden van de manieren waarop het internet ingezet kon worden en welke dagelijkse functie het in het maatschappelijk verkeer zou hebben.

Het is soms ook moeilijk van tevoren te voorspellen welke technologie nou echt paradigma-doorbrekend is; welke uitvinding nou echt iets wezenlijks verandert aan de manier waarop we dagelijks ons leven leven. Een mooi voorbeeld daarvan is ook de iPhone.

Toen Apple verschillende technologieën combineerde tot de eerste touchscreen telefoon, waren er een hoop sceptici die nu terugkijken op een device dat een hele industrie heeft gedisrupt en nieuwe industrieën heeft opgezet.

Nu lijken we aan de vooravond te staan van weer zo’n ‘disruptief moment’, ditmaal met blockchain. Iedereen is naarstig op zoek naar volledig begrip van de technologie, maar vooral ook het ‘waarom’!? Waar kan ik het voor gebruiken? Móet ik het gebruiken of kan ik gewoon rustig doorgaan met mijn business as usual?

"Understanding blockchain technology is not for the average person. This is level 10,000 on the nerd scale."

 
Techcrunch

Gids en experimentenlab

Met onze diepgaande kennis van databasesystemen, ingewikkelde koppelingen en apps is het ‘snappen’ van blockchaintechnologie een logische evolutie voor Iquality. Samen met onze klanten verkennen we de wereld die blockchain heet. Het verschil tussen blockchain 1.0 en 2.0. Het verschil tussen public- en private chains. De link met het Internet Of Things. Blockchain of toch een gewone database? Welke problemen een blockchain wel of niet kan oplossen. In Iquality Labs experimenteren met de verschillende mogelijkheden en denken we nieuwe ideeën uit en testen we bestaande bedrijfsmodellen, apps, websites, koppelingen en mogelijke combinaties met een blockchain. Zo zoeken we samen naar een of meerdere use cases in combinatie met deze nieuwe technologie.

Marvin van Wingerde

Benieuwd wat blockchain technologie voor jouw business kan betekenen?

Neem contact op met Marvin!

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.