Blockchain in de praktijk

Introductie

Iquality brengt blockchain in de praktijk

Het is de technologie waar je niet meer omheen kan: blockchain. Naast artificial intelligence is blockchain - of distributed ledger technologie - de grote hype van dit moment in de tech-industrie. Ook bij Iquality onderkennen wij dit en zien we de ontwikkelingen met interesse tegemoet. In 2017 zijn wij daarom ons Blockchain Team gestart. Met dit team focussen wij ons op twee zaken: het onderzoeken van de mogelijkheden van blockchain en het praktisch toepasbaar maken van de technologie binnen die vastgestelde mogelijkheden.

Een Iquality Blockchain Lab

Iedereen praat erover; de technologie genaamd “blockchain”. Kun je iets met deze technologie, en zo ja, wat dan? Dit is een vraagstuk waar Iquality je mee kan helpen.

Lees meer over de mogelijkheden

Maken blockchain initiatieven de beloftes waar?

Blockchain is veelbelovend, maar heeft nog weinig van die verwachtingen waar weten te maken. In 2017 is er voor zo’n zes miljard dollar aan geld opgehaald in zogeheten “ICO’s”. De teams van blockchain initiatieven beloofden veel voor het geld wat ze ophaalden, echter zijn er tot op heden nog maar zeer weinig producten live. Dit is niet enkel een nadeel. Blockchain heeft in het afgelopen jaar grote interesse gehad, wat ervoor gezorgd heeft dat de ontwikkeling van infrastructuur niet belemmerd werd door financiële redenen. Dit komt de industrie als geheel ten goede, omdat er - net als de protocollen van het internet - een gedegen technisch fundament gelegd moet worden.

Iquality's Blockchain Team

Met ons Blockchain Team prikken we door de hype heen en bekijken we de reële mogelijkheden van blockchain technologie. We weten wat er op dit moment mogelijk is en anticiperen op de mogelijkheden van de aankomende jaren. We kijken verder dan cryptocurrency als blockchaintoepassing en leggen de nadruk op het automatiseren van (bedrijfs)processen. Zo kunnen we organisaties helpen met het toepassen van deze technologie bij bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen. Op deze manier kunnen we blockchain meerwaarde laten bieden binnen iedere organisatie en niet alleen binnen de financiële sector. 


One blockchain to rule them all?

We geloven niet dat er “one blockchain to rule them all” is, maar focussen onze expertise wel voornamelijk op twee platforms; Ethereum en Hyperledger. De reden hiervoor is dat zij met afstand de meeste activiteit en de grootste developer communities hebben. Daarnaast bieden zij ook een goed fundament voor een groot deel van de mogelijke business requirements. Ethereum is een publiek netwerk waaraan iedereen kan deelnemen, wat zich goed leent voor B2C en C2C scenario’s. Aan de andere kant focust Hyperledger zich meer op publieke netwerken die door een consortium beheerd worden. Dit leent zich over het algemeen weer beter voor B2B-scenario’s en scenario’s waarbij regeringen diensten verlenen aan consumenten of bedrijven.

Co-creation met Iquality

Met onze kennis en ervaring zijn wij je graag van dienst. Onze dienstverlening vertaalt zich in de vorm van Labs, waarin wij nadruk leggen op het ontwikkelen van een tastbaar blockchain prototype. Wij geloven in ‘co-creation’, waarbij we samen met jou - zowel vanuit business als technisch perspectief - komen tot een oplossing waaruit alle relevante stakeholders meerwaarde kunnen onttrekken.

Wil je meer weten over ons team of onze dienstverlening? Neem dan contact op met Marvin!

Marvin van Wingerde

Benieuwd naar wat een Blockchain Lab voor jou kan betekenen?

Neem contact op met Marvin

Marvin is een gespecialiseerd Blockchain Developer en kan je precies vertellen wat een Blockchain Lab bij Iquality voor jouw organisatie kan betekenen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.