Innoveer met een Blockchain Lab

Introductie

Een Blockchain Lab

Iedereen praat erover; de technologie genaamd “blockchain”. Er wordt beweerd dat blockchain de wereld zou veranderen zoals het internet dat twintig jaar geleden deed. Echter is de inhoudelijke kennis van blockchain voor velen vaak of te abstract of te technisch. Dit leidt bij veel bedrijven tot onzekerheid: moeten we iets met deze technologie, en zo ja, wat dan? Dit is een vraagstuk waar Iquality je mee kan helpen.

De toepasbaarheid van blockchain

Blockchain technologie is onder andere bekend van cryptocurrency, maar kan als technologie toegevoegde waarde bieden in alle denkbare sectoren. Zo kan blockchain bijvoorbeeld toegepast worden in de educatie om academische prestaties op een veilige manier te verifiëren. Daarnaast kan de technologie ingezet worden om administratieve handelingen in (internationale) supply chains te optimaliseren. Ook is blockchain toepasbaar in de energiesector bij doorverkoop van particulier opgewekte energie.
Ben je geïnteresseerd geraakt in de nieuwe blockchain technologie en wil je kijken wat blockchain voor jouw organisatie kan betekenen? Dan is een Iquality Blockchain Lab uitermate geschikt!

Met ons Blockchain Team prikken we door de hype heen en bekijken we de reële mogelijkheden van blockchain technologie. We weten wat er op dit moment mogelijk is en anticiperen op de mogelijkheden van de aankomende jaren.

Marvin van Wingerde

Waarom een Iquality Blockchain Lab?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een Blockchain Lab in te zetten. Heb je al een idee bij Blockchain en hoe het wellicht binnen jouw businessmodel past? Dan kunnen we dit samen in een Lab nader uitdiepen en testen als een ‘proof of concept’. Het kan ook zo zijn dat je eigenlijk nog geen concreet idee hebt hoe blockchain binnen jouw organisatie zou passen. In dat geval kunnen we samen kijken naar jouw industrie, businessmodel en relevante bedrijfsprocessen. Op basis hiervan ontwikkelen we een conceptueel model, wat als basis dient voor een solution prototype.

Een Lab op maat

Voorafgaand aan een Lab stemmen we met jou samen af wat jouw doelen zijn. Zo kan het zijn dat je een manager bent van een innovatieteam die erachter wilt komen of blockchain toegevoegde waarde heeft in een project. Je kunt ook een IT-director zijn die wilt vaststellen of de inzet van blockchain technologie van strategisch belang is. Of misschien ben je een domeinexpert die samen met je team meer wilt weten over blockchain in de context van een (set van) specifieke use case(s). Iquality is je in elk van deze gevallen (en natuurlijk in de meeste andere gevallen!) graag van dienst.

Hoe ziet een Blockchain Lab eruit?

In beginsel bestaat een Blockchain Lab uit vier fasen. De eerste fase noemen we ‘ideation’. Hier beginnen we door samen te kijken naar de pijnpunten binnen het businessmodel. We gaan hierbij dieper in op de bedrijfsprocessen en kijkend naar de blockchain karakteristieken, bepalen we of blockchain een oplossing kan bieden.
Hierna volgt de ‘Conceptual Modeling’ fase. In deze fase worden de technology stack requirements bepaald. Als basis hiervoor wordt een datamodel en data governance model opgesteld. Daarvoor kijken we samen naar welke datastromen er zijn en tussen welke entiteiten deze plaats vinden. Ook kijken we naar welk platform er gebruikt kan worden, zoals  Ethereum, Quorum, Hyperledger, of anderen.
De derde fase zet een prototype neer van het ‘conceptual model’ dat in fase twee ontworpen is. In deze ‘Rapid Prototyping’ fase vindt de technische implementatie plaats en heeft als output een demo.
De vierde fase, de ‘Pilot’, is optioneel. In deze fase wordt het prototype getest in een omgeving die de werkelijkheid simuleert. Hierbij wordt feedback vanuit verschillende stakeholders verzameld. Vanuit hier zou er goed doorgeschakeld kunnen worden naar de ontwikkeling van een volledig operationeel product.

Ideation - Conceptual Modeling - Rapid Prototyping - Pilot

Let’s get started!

Een Iquality Blockchain Lab kan zowel plaatsvinden binnen onze eigen faciliteiten (Nijmegen, Eindhoven of Amsterdam) als op locatie. De precieze afbakening van een Lab wordt in de voorgesprekken gezamenlijk afgestemd. Een Blockchain Lab bij Iquality is namelijk volledig op maat en kan variëren van een aantal dagen tot een aantal weken.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met Marvin van Wingerde.

Marvin van Wingerde

Benieuwd naar wat een Blockchain Lab voor jou kan betekenen?

Neem contact op met Marvin

Marvin is een gespecialiseerd Blockchain Developer en kan je precies vertellen wat een Blockchain Lab bij Iquality voor jouw organisatie kan betekenen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.