Programmeren met kinderen; wij zetten de workshops voort!

image Code Week.

Introductie

EU Code Week 2021

De EU-CodeWeek is een burgerinitiatief om met programmeren en andere technische activiteiten creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking van kinderen te stimuleren. Met onze ‘Get Smarter Every Day’ mentaliteit en MVO-doelstellingen dragen we hier graag ons steentje aan bij. De programmeerweek zal plaatsvinden van 11 tot 22 oktober 2021. Meedoen? Lees dan snel verder.

 

Het idee achter de workshops is om programmeren zichtbaarder te maken. Bijna alles om ons heen wordt geautomatiseerd met een codetaal, desalniettemin is dit niet direct te zien met het blote oog. Juist daarom is het belangrijk om kinderen jong kennis te laten maken met deze technologieën. Door coderen op een laagdrempelige manier in te zetten ontwikkelen kinderen allerlei competenties zoals; kritisch en creatief denken, communiceren, samenwerken, ga zo maar door. Allemaal even belangrijk om de wereld om ons heen beter te begrijpen.

 

Wil je meer weten over EU Code Week 2019? Lees hier meer.

Wat gaan we doen?

Natuurlijk vinden we het belangrijk om kennis over te brengen, maar het is nog belangrijker dat de kinderen plezier hebben. Aangezien iedereen op een andere manier te werk gaat hebben we 4 workshops bedacht met elk een verschillende aanpak. Hierbij leggen we een focus op verschillende aspecten binnen softwareontwikkeling: ontwerpen, programmeren, testen en veiligheid. Elk onderdeel duurt ongeveer 15 minuten en om af te sluiten houden we een open vragenronde. De kinderen kunnen vragen stellen aan de programmeurs, van hobby’s tot aan keuzes in hun carrière. De workshops zijn gericht op kinderen uit groep 7 en 8.

De kinderen gaan allemaal heel verschillend te werk. De een gaat heel ijverig met opdrachten aan de slag en de ander laat de opdracht snel los en gaat heel creatief aan de slag. Ze zien dat ze door eenvoudige wijzigingen in het programma extreem verschillende resultaten kunnen bewerkstelligen, wat leidt tot grappige situaties.  

 

Robin Hermanussen, Iquality

Neem deel aan de workshops!

Je kunt je direct aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@iquality.nl.

Wat vragen we van jou?

Op een aantal kleine praktische zaken na, helemaal niets! Om alles goed te laten werken hebben we enkel een ruimte en stopcontacten nodig. Wij zorgen voor alle benodigde materialen. De workshops kunnen in overleg bij jou op school of op onze kantoorlocatie in Nijmegen verzorgd worden.

Meld je aan!

Wil je samen met ons kinderen op een toegankelijke en leuke manier kennis laten maken met programmeren? Meld je aan via onderstaande knop of stuur een e-mail naar: info@iquality.nl.

Zodra je je hebt aangemeld nemen wij contact met je op om alles af te stemmen.

Programmeren met Lego.

Schrijf je in!

Verschillende programmeer workshops worden georganiseerd in het kader van EU Code Week

Wil je ook je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie?

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.