Business apps ontwikkelen met low-code

image of a business app.
Introductie

Het bijhouden van digitale transformatie

Digitale transformatie gaat tegenwoordig in sneltreinvaart. Dit kan voor frictie zorgen tussen de business en IT. De business wil namelijk op deze ontwikkeling inspelen en steeds sneller, steeds meer ontwikkelen. Anderzijds moet de IT dit bij zien te houden. Deze ontwikkeling is onder andere de oorzaak van het uitbannen van de watervalmethode en het op grote schaal integreren van Agile te werk gaan.

Een hogere ontwikkelsnelheid

Sneller ontwikkelen en daarmee een kortere time-to-market realiseren, dat is wat de business wil bereiken. Hier liggen een aantal zaken aan ten grondslag: voorlopen op de concurrent, incidenten snel oplossen en nieuwe technologieën die de klantverwachtingen verhogen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die binnen organisaties ervoor gezorgd hebben dat de ontwikkelsnelheid van een applicatie omhoog moest.
De Agile-methode waarbij een ontwikkelproces bestaat uit korte iteraties om zo de ontwikkeling te versnellen, is hierdoor nu binnen de IT een veelgebruikte methode. Mede vanuit de Agile-gedachte is low-code ontstaan, want: het moet toch nóg sneller kunnen?

Digital Transformation Team

Wanneer gebruik je low-code?

Wanneer een applicatie ontwikkeld moet worden voor een snel veranderende omgeving, zijn de requirements vaak al gewijzigd voor de applicatie uitgerold kan worden. Daarnaast is tijd van wezenlijk belang wanneer er iets misgegaan is bij een werkproces. Er moet dan zo snel mogelijk een applicatie gemaakt kunnen worden om het probleem te verhelpen.
Ook wanneer er op korte termijn een POC ontwikkeld moet worden, komen de nodige obstakels naar boven bij de traditionele ontwikkelmethodes vanwege het gebrek aan tijd. Alleen een framework opzetten kost namelijk al aardig wat ontwikkeltijd.
Met low-code ligt de beginsnelheid een stuk hoger, omdat er gebruik wordt gemaakt van standaard frameworks. Vanuit dit framework kun je allerlei functionaliteiten bij elkaar kiezen en, waar nodig, ook aanpassen met code. In principe worden er reeds beschikbare componenten bij elkaar gekozen om zo snel tot een werkbare applicatie te komen. Een simpele POC kan zo in een aantal uren opgebouwd worden en een volledige applicatie kan al in een aantal weken uitgerold worden.

Low-code gebruik je als je snel een bruikbaar resultaat wilt.

Joost Rutten, Business Analyst

Ontzorging op het gebied van veiligheid

Niet alleen snelheid in ontwikkeling maakt low-code een goed alternatief voor traditionele ontwikkelmethodes. Een factor die de laatste jaren steeds belangrijker is geworden speelt ook een rol, namelijk: veiligheid.
Een applicatie wordt jaar na jaar minder veilig en moet dus steeds verder ontwikkeld worden. Bij de standaard low-code frameworks wordt updaten met de nieuwste veiligheidsmaatregelen veel gemakkelijker. Veiligheidsupdates worden automatisch doorgevoerd binnen de frameworks en je hoeft dus niet zelf verder te ontwikkelen om de applicaties veilig te maken als gevolg van verjaring.

OutSystems logo

Low-code development platformen

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van low-code platformen. Wij zijn een partnerovereenkomst aangegaan met OutSystems. OutSystems is erg flexibel en biedt meer functionaliteiten die goed aansluiten op wat wij aanbieden dan andere platformaanbieders. Ook biedt dit platform een mooi evenwicht tussen standaardcomponenten en -functionaliteiten en hetgeen je zelf kan aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een gehele huisstijl doorvoeren in de user interface.
Ook is het met OutSystems eenvoudig om een native app en webapplicatie dezelfde database en business rules te laten gebruiken.

Wil je meer weten over low-code? Of wil je een digitale oplossing ontwikkelen en wil je weten welke ontwikkelmethode het beste bij jouw situatie past? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Joost Rutten Iquality

Neem contact op met Joost

Joost kan je alles vertellen over ontwikkelen met OutSystems. Geïnteresseerd in meer informatie of een demo? Neem dan contact op met Joost!  
 

 

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.