Effectief en duurzaam informatie delen

KCMS Neopost
Introductie

Content management

Neopost wil álle kennis die binnen de eigen internationale organisatie aanwezig is, bundelen en beheren in één content management systeem. Het bedrijf kan zijn productinformatie zo via alle kanalen op uniforme wijze verspreiden. Dus zowel in print, web als via een online integratie met de producten van Neopost. Neopost wil dit ‘Knowledge Content Management Systeem’ vormgeven met Sitecore als CMS.

Partnership Neopost en Iquality

Iquality werkt al enige tijd samen met Neopost Technologies BV in Drachten aan de vernieuwde online communicatie met klanten, agents en dealers. Vanwege het strategische belang van de solution is deze recent onder de directe verantwoordelijkheid van de moedermaatschappij Neopost Industrie gekomen. Het uiteindelijke doel is de postverwerking van die klanten structureel te verbeteren en te optimaliseren. Het kan namelijk vaak sneller, beter en goedkoper. De centrale uitdaging daarbij is informatie zo effectief en duurzaam mogelijk te delen.

Diversiteit aan internationale stakeholders

Tjeerd Boomsma, senior Product Specialist bij Neopost Technologies, geeft aan dat voor de vernieuwde online communicatie een juiste afstemming met een grote diversiteit aan internationale stakeholders nodig is: “Iedere stakeholder heeft andere belangen bij het product. Al die belangen vertalen we op een zorgvuldige manier in een requirement document. In dit document beschrijven we alle functionaliteiten en wensen voor Neopost. Dat is een flinke uitdaging.”

Slimmer werken

Sitecore biedt volledige ondersteuning voor DITA. Dit is een open xml-standaard van OASIS dat door middel van Topic-based authoring optimaal hergebruik van content mogelijk maakt. Iquality heeft de mogelijkheden daarvan voor Neopost nog verder uitgebreid. Boomsma: “Voorheen gingen vertalingen over vele lagen. Het gehele proces is verkort. Het vertaalbureau heeft nu direct toegang in het systeem. We hergebruiken content nu vaker en hebben de workflow daarvoor beter georganiseerd. Zo verlagen we de jaarlijkse vertaalkosten aanzienlijk. Slimmer werken betekent dus ook minder geld uitgeven. Het is een win-winsituatie.”

We hebben een goed persoonlijk contact op technisch vlak. Dat is niet strikt formeel, Iquality is voor mij ook een uitstekende sparringpartner.

Tjeerd Boomsma, senior Product Specialist bij Neopost Technologies
neopost apparaat
  • DITA en CMS

Effectief en duurzaam informatie delen

“Voor de toekomst streven wij naar één internationaal product dat voor iedereen bereikbaar is. Dat bespaart niet alleen kosten, maar we kunnen daarmee ook betere ondersteuning bieden aan onze klanten, agents en dealers”, aldus Boomsma.

De uiteindelijke oplossing kent de volgende eigenschappen:

  • Single Source
  • Geïntegreerde workflow
  • Geïntegreerde vertalingen
  • Koppeling met vertaalbureaus gebaseerd op XLIFF, vertalingen kunnen onderdeel zijn van een workflow
  • Volledige DITA support (maps, topics, tasks, etc)
  • Hergebruik van content Import bestaande DITA Output naar PDF (print/online), html, etc.
  • Responsive design
  • Online integratie met de producten van Neopost

Neopost

Neopost is pionier én marktleider op het terrein van high-tech oplossingen voor postverwerking, zoals frankeer- en adresseersystemen. Het van oorsprong Franse bedrijf is Europees marktleider en neemt wereldwijd een toonaangevende tweede positie in. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en heeft diverse verkoop- en productievestigingen verspreid over de hele wereld. Neopost Nederland bestaat uit Neopost BV, het marketing- en nationale verkoopkantoor in Almere en Neopost Technologies in Drachten met productie- en R&D afdelingen.

Neem contact op

met Remco

Remco van Toor is betrokken bij de implementatie van complexe vraagstukken bij diverse klanten. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.