Programmeer workshops voor kinderen

Collega didi.
Introductie

Kennismaken met programmeren

Bij Iquality draait alles om software. Wij ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen digitale oplossingen. Naast onze dagelijkse werkzaamheden vinden we het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Een van onze doelstellingen houdt in dat we onze kennis over willen brengen op de volgende generatie.

Het idee achter de workshops is om programmeren zichtbaarder te maken. Bijna alles om ons heen wordt geautomatiseerd met een codetaal, desalniettemin is dit niet direct te zien met het blote oog. Juist daarom is het belangrijk om kinderen jong kennis te laten maken met deze technologieën. Door coderen op een laagdrempelige manier in te zetten ontwikkelen kinderen allerlei competenties zoals; kritisch en creatief denken, communiceren, samenwerken, ga zo maar door. Allemaal even belangrijk om de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Meer informatie of samen een workshop organiseren?

Stuur een e-mail

Wat gaan we doen?

Natuurlijk vinden we het belangrijk om kennis over te brengen, maar het is nog belangrijker dat de kinderen plezier hebben. Aangezien iedereen op een andere manier te werk gaat hebben we 4 workshops bedacht met elk een verschillende aanpak. Hierbij leggen we een focus op verschillende aspecten binnen softwareontwikkeling: ontwerpen, programmeren, testen en veiligheid. Elk onderdeel duurt ongeveer 15 minuten en om af te sluiten houden we een open vragenronde. De kinderen kunnen vragen stellen aan de programmeurs, van hobby’s tot aan keuzes in hun carrière. De workshops zijn gericht op kinderen uit groep 7 en 8.

Wil je meer lezen over de inhoud van de workshops? Lees onze blog!

Wat vragen we van jou?

Op een aantal kleine praktische zaken na, helemaal niets! Om de workshops goed te laten werken hebben we een alleen een ruimte nodig waar we 4 verschillende groepen kunnen maken. Verder zorgen wij voor alle benodigde materialen. De workshops kunnen in overleg bij u op school of op onze kantoorlocatie in Nijmegen verzorgd worden.

Neem contact met ons op

Wil je samen met ons kinderen op een toegankelijke en leuke manier kennis laten maken met programmeren? Neem contact met ons op via onderstaande knop of stuur een e-mail naar: info@iquality.nl.

Zodra je je hebt aangemeld nemen wij contact met je op om alles af te stemmen.

Iquality programming workshops

Neem contact met ons op

Creatieve, leerzame en bovenal leuke programmeer workshops.

Wil je ook je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie?

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.