Quantore breidt uit met een nieuwe website voor Biaretto

Biaretto website laptop mockup.
Introductie

Biaretto: een nieuw merk, een nieuwe website

Biaretto is op de internationale dag van de koffie, 1 oktober, live gegaan met een nieuwe website. Biaretto is onderdeel van Quantore, marktleider in kantoorartikelen, maar bemachtigt nu een eigen plek op de markt. Met al bestaande componenten van het digital experience platform van Quantore en een aantal nieuwe componenten hebben we de website ontwikkeld zodat óók Biaretto sneller kan schakelen in de toekomst.

Een duurzame oplossing

Steeds meer organisaties maken gebruik van nieuwe mogelijkheden om zelf verschillende tools te combineren, zoals bij een composable digital experience platform (DXP). Waarom? Het geeft organisaties meer vrijheid en ze kunnen sneller anticiperen op de veranderingen in de markt. Eerder hebben we voor Quantore een nieuwe website gebouwd. Dit hebben we gedaan door een digital experience platform op te zetten, deze is samengesteld met het CMS van Contentful als middelpunt, ondersteund vanuit de mogelijkheden die Microsoft Azure biedt om het platform compleet te maken.

Op dit principe hebben we verder gebouwd om ook Biaretto klaar te stomen voor de toekomst. Dat houdt in dat we het concept maar ook verschillende componenten van Quantore.com hebben hergebruikt. In praktijk scheelt dit voor beide partijen veel tijd en het hergebruiken van software maakt het daarmee een duurzame en sterke oplossing. En zeker ook met de flexibiliteit van Contentful konden we zeer snel een nieuwe 'space' opzetten. Content editors hebben nu alle mogelijkheden van de Quantore oplossing, maar toch een aparte omgeving om hun website te kunnen beheren.

Uitgebreid de vernieuwingen rondom Quantore.com lezen? Klik hier.

De introductie van een nieuw thema

Ondanks dat we de basis en verschillende componenten hebben hergebruikt voor Biaretto.com, heeft de website wel een andere uitstraling. Binnen de bestaande componenten hebben we namelijk een nieuw thema geïmplementeerd. Dit thema is volledig aangepast op de huisstijl van Biaretto.

Social media integreren

Biaretto speelt op een grappige maar slimme manier in op hun klanten via social media. De social media platformen zijn daarom uiteraard belangrijk in de marketingstrategie van Biaretto. Om de link met de website en social media te versterken hebben we een nieuw, specifiek component ontwikkeld. Dit nieuwe component zorgt voor een koppeling met social media. Instagram wordt nu bijvoorbeeld meer onder de aandacht gebracht; de meest recente Instagram posts worden automatisch weergegeven op de website.

Afbeelding Biaretto instagram component

Biaretto aan het woord

Anique Uithol, communicatiemedewerker – Biaretto: “Voor het opzetten van de website Biaretto.com hebben wij wederom voor Iquality gekozen. We hebben de samenwerking bij het vorige project als heel prettig ervaren. Het was voor ons erg fijn dat de website voor Biaretto grotendeels hetzelfde opgezet kon worden als de website Quantore.com. Hierdoor waren we ook al bekend met de omgeving van Contentful. We wilden een website gericht op de beleving rondom ons merk en het verhaal achter de koffie. Het resultaat is een strakke, gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website die ons moet helpen om meer bekendheid te creëren bij de doelgroep.”

Digital experience platform van Biaretto

Het platform is samengesteld met Gatsby.js als framework, Contentful als CMS en we hebben intensief gebruik gemaakt van Microsoft Azure voor het zorgen van automatische build en deploys, versturen van formulier data, hosting van de website enzovoorts.

Gatsby.js is een framework dat erg goed werkt binnen de JAMstack filosofie. Door dit framework wordt de website statisch gegenereerd. Hierdoor wacht de bezoeker niet tot alle code op een server is geladen, wat resulteert in een veilige en snellere website.

Ook bij Biaretto kiezen we voor Contentful, een headless CMS. We hebben positieve ervaringen met dit platform; het werkt snel, overzichtelijk en veilig (ISO-27001 compliant!) en de content is te gebruiken voor verschillende API’s. Daarnaast zorgt het voor extra vrijheid binnen een digital experience platform. De opgebouwde frontend in Gatsby.js wordt gekoppeld aan het CMS van Contentful, waarin de content beheerd wordt.

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Wil je meer weten of een Digital Experience Stack een oplossing kan zijn voor jouw organisatie? Of heb je hulp nodig bij de implementatie? We helpen je graag!

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Hier was ik naar op zoek

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.