Een Digital Experience Platform voor Quantore

Laptop Quantore website.
Introductie

Quantore is klaar voor de toekomst

Quantore, marktleider in kantoorartikelen, had de behoefte om hun corporate website naar een hoger niveau te tillen ter ere van hun 100-jarig bestaan. De verouderde website voldeed niet meer aan de behoeften van de organisatie en haar stakeholders. Samen zijn we aan de slag gegaan om met een Digital Experience Platform Quantore.com klaar te maken voor de toekomst.

Digital Experience Platform

Bij een Digital Experience Platform (DXP) kies je niet voor een platform dat alleen tools biedt van dezelfde leverancier, maar stel je je eigen platform samen. Met een DXP bouw je modulair je eigen experience platform op met verschillende tools en software.

Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen welke software je inzet. Zo heb je de vrijheid om strategische keuzes te maken over bijvoorbeeld de kosten van software of het inzetten van een tool waarvan jij denkt dat het beste aansluit bij wat je wilt bereiken. Is een tool of software verouderd? Dan vervang je de desbetreffende software en niet het gehele platform. Met een DXP heb je meer vrijheid en kun je sneller schakelen om op veranderingen in de markt in te spelen.

De JAMstack

De nieuwe Quantore website hebben we ontwikkeld op basis van het JAMstack principe. De JAMstack aanpak zorgt voor betere beveiliging, minder kosten voor opschalen en een betere omgeving voor de front-end ontwikkelaar. Uiteindelijk betekent implementeren op basis van de JAMstack het volgende:

  • De ontwikkelde applicatie of website gebruikt API’s voor het opvragen van data en content;
  • Er wordt gebruikt gemaakt van JavaScript;
  • De website kan statisch gegenereerd worden, omdat de opmaak vooraf wordt ontwikkeld tijdens de implementatie.

Wil je meer lezen over de JAMstack aanpak? Je leest het hier!.

Get Smarter Every Day!

Meer informatie over DXP lees je hier.

Ook vind je er de uitgebreide whitepaper “Digital Experience Strategie: alles voor een optimale klantervaring”.

Het Digital Experience Platform voor Quantore

Op basis van de JAMstack gedachte en de wensen van Quantore hebben we een Digital Experience Platform (DXP) samengesteld met Gatsby.js als framework, Contentful als CMS en sterk gebruik gemaakt van Microsoft Azure voor het zorgen voor automatische build en deploys, versturen van formulier data, hosting van de website enzovoorts.

Gatsby.js is een framework dat erg goed werkt binnen de JAMstack filosofie. Door dit framework wordt de website statisch gegenereerd. Hierdoor hoeft een bezoeker niet te wachten tot alle code op een server geladen wordt waardoor de website veiliger en sneller is.

Om de vrijheid binnen een DXP te versterken, is een headless CMS zoals Contentful een logische keuze. De opgebouwde front-end in Gatsby.js wordt gekoppeld aan het CMS van Contentful waarin de content beheerd wordt. We hebben Contentful gekozen, omdat we al eerder gewerkt hebben met dit CMS en positieve ervaringen hebben opgedaan. Contentful werkt snel, overzichtelijk, veilig (ISO-27001 compliant!) en daarnaast is de content te gebruiken voor verschillende API’s.

Laptop Quantore website.

Met een Digital Experience Platform kun je snel schakelen, doordat je software makkelijk kunt vervangen of toevoegen aan jouw applicatielandschap.

Gepersonaliseerde content voor leden

In het verleden konden leden via een verouderde portal gepersonaliseerde ledeninformatie inzien. Dit platform bracht de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee én de nieuwe huisstijl van Quantore was daarin nog niet verwerkt. Met de introductie van het DXP is dit integraal onderdeel geworden van het platform. Auth0 is geselecteerd als authenticatie module, hiermee kunnen ze leden op een veilige manier beheren en de leden kunnen via Auth0 zelf eenvoudig inloggen. Door de moderne integratie mogelijkheden tussen Auth0 en de website hebben we gezorgd voor een veilige en vriendelijke gebruikerservaring. Leden van Quantore hebben nu onder andere toegang tot gepersonaliseerd nieuws, leveranciersoverzicht en meer.

Mock-up Quantore Extranet.

Het resultaat

De implementatie van de Digital Experience Platform is succesvol verlopen en de nieuwe website van Quantore staat live. Over onze samenwerking vertelt Floor van der Weiden, Medewerker Marketing, Communicatie & Coöperatie bij Quantore: “De samenwerking met Iquality is prettig verlopen. Tijdens de ontwikkeling van de website heeft het projectteam alle tijd genomen om ons te ondersteunen en onze wensen tot uitvoering te brengen. Iquality heeft verstand van zaken en heeft ons gedurende het project goed kunnen adviseren. Er werd tijdens de ontwikkelingsfase snel geschakeld en we zijn heel blij met het uiteindelijke resultaat.”

What's next?

In de toekomst zullen we nieuwe features toevoegen aan de Quantore website, dat werkt erg goed door het composable platform-concept. In de volgende fase van onze samenwerking gaan wij onder andere aan de slag met het uitbreiden van de website met een search service. 

Wil je ook aan de slag met een Digital Experience Platform?

Wil je meer weten over een DXP of heb je hulp nodig bij de implementatie? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een kennismaking!

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Hier was ik naar op zoek

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.