Een Digital Experience Stack voor Quantore

Laptop Quantore website.

Introductie

Klaar voor de toekomst

Marktleider in kantoorartikelen Quantore had de behoefte om hun corporate website naar een hoger niveau te tillen ter ere van hun 100-jarig bestaan. De verouderde website voldeed niet meer aan de behoeften van de organisatie en haar stakeholders.
We gingen de samenwerking aan en zijn samen aan de slag gegaan om met een Digital Experience Stack
Quantore.com klaar te maken voor de toekomst.

Digital Experience Stack

Bij een Digital Experience Stack kies je niet voor een platform dat alleen tools biedt van dezelfde leverancier, maar stel je je eigen stack samen.
Met een Digital Experience Stack bouw je dus modulair je eigen Experience Platform op met verschillende tools en software.

Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen welke software je inzet. Zo heb je de vrijheid om strategische keuzes te maken over bijvoorbeeld de kosten van software of het inzetten van een tool waarvan jij denkt dat het beste aansluit bij wat je wilt bereiken. Is een tool of software verouderd? Dan vervang je de desbetreffende software en niet de gehele stack.
Met een Digital Experience Stack heb je dus meer vrijheid en kun je sneller schakelen om op veranderingen in de markt in te spelen.

Met een Digital Experience Stack kun je snel schakelen, doordat je software makkelijk kunt vervangen of toevoegen aan jouw applicatielandschap.

De JAMstack

De nieuwe Quantore website hebben we ontwikkeld op basis van het JAMstack principe. De JAMstack aanpak zorgt voor betere beveiliging, minder kosten voor opschalen en een betere omgeving voor de front-end ontwikkelaar. Uiteindelijk betekent implementeren op basis van de JAMstack het volgende:

  • De ontwikkelde applicatie of website gebruikt API’s voor het opvragen van data en content;
  • Er wordt gebruikt gemaakt van JavaScript;
  • De website kan statisch gegenereerd worden, omdat de opmaak vooraf wordt ontwikkeld tijdens de implementatie.

Meer hierover kun je vinden in ons uitgebreide blogartikel over de JAMstack.

Get Smarter Every Day

Meer informatie hierover lees je op onze themapagina over de Digital Experience Stack.

Ook vind je er de uitgebreide whitepaper “Digital Experience Strategie: alles voor een optimale klantervaring”.

De Digital Experience Stack voor Quantore

Op basis van de JAMstack gedachte en de wensen van Quantore hebben we een Digital Experience Stack samengesteld met Gatsby.js als framework, Contentful als CMS en sterk gebruik gemaakt van Microsoft Azure voor het zorgen voor automatische build en deploys, versturen van formulier data, hosting van de website enzovoorts.

Gatsby.js is een framework dat erg goed werkt binnen de JAMstack filosofie. Door dit framework wordt de website statisch gegenereerd. Hierdoor hoeft een bezoeker niet te wachten tot alle code op een server geladen wordt waardoor de website veiliger en sneller is.

Om de vrijheid binnen een Digital Experience Stack te versterken, is een headless CMS zoals Contentful een logische keuze. De opgebouwde front-end in Gatsby.js wordt dan gekoppeld aan het CMS van Contentful waarin de content beheerd wordt.
We hebben Contentful gekozen, omdat we al eerder gewerkt hebben met dit CMS en positieve ervaringen hebben opgedaan. Contentful werkt snel, overzichtelijk en veilig (ISO-27001 compliant!) en daarnaast is de content te gebruiken voor verschillende API’s.

Laptop Quantore website.

Het resultaat

De implementatie van de Digital Experience Stack is succesvol verlopen en de nieuwe website van Quantore staat live.
Over onze samenwerking vertelt Floor van der Weiden, Medewerker Marketing, Communicatie & Coöperatie bij Quantore: “De samenwerking met Iquality is prettig verlopen. Tijdens de ontwikkeling van de website heeft het projectteam alle tijd genomen om ons te ondersteunen en onze wensen tot uitvoering te brengen. Iquality heeft verstand van zaken en heeft ons gedurende het project goed kunnen adviseren. Er werd tijdens de ontwikkelingsfase snel geschakeld en we zijn heel blij met het uiteindelijke resultaat.”

What's next?

Nieuwe features toevoegen aan de Quantore website werkt erg goed door het stack-concept. In de volgende fase van onze samenwerking gaan wij onder andere aan de slag met het uitbreiden van de website met een search service.

Wil je ook aan de slag met een Digital Experience Stack?

Wil je meer weten over een Digital Experience Stack of heb je hulp nodig bij de implementatie? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Ronald Nieuwenhuis Iquality

Hier was ik naar op zoek

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.