Nieuwe ontwikkeling op front-end gebied

image of jamstack.
Introductie

Nieuwe ontwikkeling?

De JAM-stack is een van de nieuwste ontwikkelingen op front-end gebied, maar wat houdt deze ontwikkeling in? JAM-stack staat voor JavaScript, API’s en Markup, waarbij de Markup een headless CMS is. Deze nieuwe manier van werken geeft front-end developers de mogelijkheid om een dynamische website te bouwen, zonder dat hier een back-end developer bij komt kijken. Middels het aaneenknopen van verschillende services en API’s is het mogelijk om snel een complete website te ontwikkelen.

Get Smarter Every Day

Vanuit onze ambitie om iedere dag een beetje slimmer te worden en de klant daarin mee te nemen, hebben we ervoor gekozen om voor onze klant Huvaros deze nieuwe technologie toe te passen. Huvaros wilde namelijk een eenvoudige website met als voornaamste doel het bedrijven van marketing. De website hoeft dus niet veel componenten te bevatten.
Belangrijke aspecten zijn dat de website snel laadt en overzichtelijk is. Het gebruiken van een JAM-stack sluit hier prima op aan. In onze implementatie voor deze klant is er daarom gekozen voor een stack bestaande uit GatsbyJS als front-end, Contentful als CMS en Microsoft Azure voor hosting. We hebben voor deze oplossing gekozen zodat we de site statisch kunnen genereren en zo veel performance te winnen in tegenstelling tot websites die client-side gerenderd worden. Op deze manier is het toch mogelijk om met een CMS te data te beheren, maar een bezoeker hoeft niet te wachten tot alle JavaScript geladen is alvorens de website te zien. React is als basis gebruikt, omdat het met React gemakkelijk is om de componenten van de website op te zetten. Vervolgens is GatsbyJS als plugin in React ingezet om te website statisch te kunnen genereren.

JAM-stack: sneller en gemakkelijker

Met deze oplossing is er geen back-end developer vereist. Hierdoor is er sprake van een snellere ontwikkelingssnelheid. De klant heeft nog steeds de mogelijkheid om zelf de content op de site te beheren. Het gebruiken van een JAM-stack is dus ideaal wanneer er de wens is om binnen een beperkt tijdsbestek een website met een redelijk eenvoudige opzet online te plaatsen. Wil jij weten of een JAM-stack geschikt is voor de website die jij voor ogen hebt? Neem dan contact op met Ronald voor advies.

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Hier was ik naar op zoek

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.