Welke technische tools en platforms kies je voor je startup?

Huvaros Technische case Iquality
Introductie

Technische toepassingen

Iquality ontwikkelde voor Huvaros een webapplicatie waarmee laboratoria over de hele wereld hun geautomatiseerde analysemachines beter kunnen instellen. De webapplicatie kan een paar duizend simulaties binnen een paar minuten uitvoeren, waardoor laboratoria kunnen zien met welke instellingen een analysemachine op tijd alarm slaat als er mogelijk iets mis, maar zo min mogelijk onnodig. Dit betekent uiteindelijk dat er per dag meer analyses kunnen worden uitgevoerd.

Een TaaS, vast budget & planning; van te voren stond vast wat de applicatie minimaal moest kunnen

In Betere instellingen voor analysemachines in laboratoria vertelt Huub van Rossum dat hij erg tevreden is met de webapplicatie die Iquality voor zijn startup ontwikkelde. Belangrijk daarbij is de keuze om onder het concept van een Team as a Service (TaaS) met een multidisciplinair team, vast budget en vaste planning gewoon aan de slag te gaan. Van tevoren stond vast wat de applicatie minimaal moest kunnen, maar de details werden opengelaten. Per week werd bekeken wat gedaan kon worden. Hieronder vertelt John van Beek, Managing Partner en Solution Manager bij Iquality, welke technische keuzes deze manier van werken hebben ondersteund.

Snel resultaat met het Polymer project (gebaseerd op Google Material design)

“We hebben gekozen om de userinterface te ontwikkelen met behulp van het Polymer project wat gebaseerd is op Google Material Design. Het is een krachtig JS framework met een bibliotheek vol standaard webcomponenten. Deze componenten voldoen aan belangrijke functionele, technische en stilistische standaarden. Je weet daardoor dat de applicatie gaat werken in alle nieuwe browsers, responsive is, toegankelijk volgens de W3C standaarden en aansluit bij de ervaringen die gebruikers hebben met andere webapplicaties.”

Klaar voor de toekomst met Microsoft ASP.Net Core 1.0

“De berekeningen die nodig zijn voor de vele simulaties worden uitgevoerd op een server met Microsoft ASP.Net Core 1.0. Dit is de nieuwe, flink vernieuwde, versie van ASP.Net, Microsofts ontwikkelplatform voor webapplicaties. De releasedatum van deze nieuwe versie van het platform was op 27 juni. Hiermee is de webapplicatie van Huvaros dus zeker klaar voor de toekomst.”

Standup
  • Huvaros medische machine

Grafieken met Google Charts

“In de webapplicaties worden de resultaten van de simulaties weergegeven in handige grafiekjes. Uit deze grafieken kunnen de gebruikers de ideale instellingen van een analysemachine aflezen. Om deze grafiekjes te maken, gebruiken we Google Charts. Ook dit is weer een standaard webcomponent dat ondersteund wordt in het Polymer framework, waarmee het voor de ontwikkelaars bijna net zo gemakkelijk werken is als met Excel.”

Rapportages met JSReport

“JSReport is een moderne krachtige tool voor rapportages met veel configuratiemogelijkheden en gebruikersscenario’s. Deze tool hebben we ingezet om gebruikers de html-pagina met de simulatieresultaten als PDF te laten printen. JSReport maakt het verder mogelijk om headers, footers en paginanummers en dergelijke aan een rapportage toe te voegen.”

Geen extra licentiekosten dankzij SQLite

“Data van de webapplicatie wordt opgeslagen met SQLite. Het is een gratis, open source, database engine die data op de webserver zelf opslaat en waarvoor dus geen aparte database-server nodig is. De klant hoeft daarvoor dan ook geen extra licentiekosten te betalen. SQLite sluit goed aan op het .net platform waarop de webapplicatie van Huvaros draait.”

Contact foto John van Beek.

Samen maken we jou slimmer

MAAK KENNIS MET JOHN

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laten we samen ontdekken wat digitale technologie voor je kan betekenen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.