De technologie bepaalt de oplossing niet

De technologie bepaalt de oplossing niet - Iquality & Rabobank
Introductie

De werkprocessen zijn leidend, de techniek is er om mensen te helpen

Controle en verbetering van de kwaliteit van data. Hoe pak je dat op een gestructureerde wijze aan? Joost Rutten van Iquality bouwde voor Rabobank een tool die de medewerkers op maat ondersteunt bij de controle van hypotheekgegevens: “Niet de techniek, maar betere processen op de werkvloer is het belangrijkste uitgangspunt voor de ontwikkeling van de tool.”

Gestructureerd door het proces

Rabobank controleert de hypotheekgegevens om te kijken of dossiers nog volledig en actueel genoeg zijn. Dit doet Rabobank onder andere omdat klanten steeds meer zaken zelf online regelen. De gegevens moeten daarom altijd correct zijn. Rabobank vroeg aan Joost Rutten van Iquality een tool te maken waarmee het hele proces gestructureerd is uit te voeren. Het resultaat, waaraan ook een collega van Rabobank heeft meegewerkt, is een tool die medewerkers stap voor stap door het hele proces leidt. Daarbij wordt ook allerlei data automatisch ingeladen, zodat medewerkers niet telkens tussen verschillende systemen hoeven te wisselen. Verder houdt de tool de handelingen van de medewerkers bij. Hierdoor is altijd te achterhalen wie, wat, wanneer, op basis waarvan heeft veranderd.

Snel en zonder extra investering

Joost Rutten legt uit dat hij om praktische redenen heeft gekozen de tool in Access te ontwerpen. “Daarmee kun je snel iets maken en iedere medewerker met Windows en Office op zijn pc kan met de tool werken. Er zijn dus geen extra investeringen in software nodig. De tool heeft zeker geen superflitsend design, maar hij is wel erg functioneel. Dankzij de tool is het werk voor de medewerkers in korte tijd een heel stuk gemakkelijker geworden. Daar ligt voor mij de vreugde van mijn werk, veel meer dan bij techniek zelf.”

Laat niet de technologie de oplossing bepalen, maar kies een oplossing die past bij de uitdaging die je als organisatie hebt. 

Drs. Joost Rutten, Data Analist & Solution Manager Iquality

De basis voor nog beter

Doordat alle handelingen worden vastgelegd, beschikken de teamleiders over erg veel informatie waarop ze kunnen sturen. Hoeveel werk doet het team op een dag? Wat is de kwaliteit van het werk? De medewerkers houden iedere ochtend een dag start waarin ze zaken bespreken waar ze tegenaan lopen. Daar is Joost altijd bij aanwezig: “Puur inhoudelijk kan ik weinig inbrengen, maar als bepaalde processen stroef verlopen of omslachtig zijn ingericht, vind ik het een uitdaging te kijken of ik die efficiënter kan maken door de tool aan te passen. Ook daarin laat ik de techniek de werkvloer volgen, in plaats van andersom.”

Je moet echt samen iedere dag beter willen worden

Afbeelding
Drs. Joost Rutten
Naam
Drs. Joost Rutten
Rol
Data Analist & Solution Manager

"Ontwikkelen dicht bij de werkvloer is een van de belangrijkste tips die Joost heeft voor organisaties die voor soortgelijke uitdagingen staan. Vaak zijn medewerkers al flink geholpen als er snel een basis staat waarmee ze aan de slag kunnen. Daarna is er dan tijd die basis uit te bouwen. Een extra voordeel van die werkwijze is dat je volop kunt profiteren van de feedback die je krijgt. Dat vraagt wel om een eerlijke en open houding van beide kanten. Je moet echt samen iedere dag beter willen worden.”

Joost Rutten Iquality

Al jaren werkzaam voor de Rabobank

neem contact op met Joost

Joost Rutten is al jaren voor Iquality werkzaam bij de Rabobank. Hij wordt ingezet als ervaren data analist & developer. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.