DuboWijzer helpt bij het verduurzamen van GWW-projecten

Weg door bos - duurzaamheid
Introductie

De uitdaging van duurzaamheid binnen de GWW-sector

Binnen de sector grond-, weg- en waterbouw (GWW) wordt gebruik gemaakt van processen en materialen die milieubelastend zijn en waarbij veel CO2 vrijkomt. Zo is bijvoorbeeld het cement dat nodig is voor beton verantwoordelijk voor 5% van de door mensen veroorzaakte CO2-emissie. Binnen de sector wordt daarom steeds meer aandacht besteed aan het duurzaam ontwerpen en bouwen van bruggen, wegen, dijken, sluizen, etc.

Een uitdaging bij het inbrengen van de factor duurzaamheid is het overeenkomen van de specifieke duurzaamheidsprestaties binnen een bouwproject. Opdrachtgever (veelal de overheid) en opdrachtnemers (adviesbureaus en aannemers) dienen samen invulling te geven aan het gekozen duurzaamheidskader.  Door de duurzaamheidsdoelen en prestatie-eisen concreet te benoemen kunnen afspraken worden gemaakt over (innovatieve) maatregelen in de projecten.

Royal HaskoningDHV realiseert DuboWijzer in samenwerking met Iquality

Om dit proces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer te ondersteunen heeft Royal HaskoningDHV de ontwikkeling van de DuboWijzer (duurzaam bouwen werkwijzer) geïnitieerd. Royal HaskoningDHV heeft vervolgens Iquality gevraagd om het interactieontwerp, het visueel ontwerp en de engineering van de applicatie te verzorgen. Royal HaskoningDHV is expert op het gebied van duurzaamheid binnen de GWW-sector. De DuboWijzer, de interactieve onlineapplicatie, maakt het containerbegrip duurzaamheid specifiek voor GWW-projecten. De applicatie werkt op devices met een touchscreen. Vanuit een aantrekkelijke interactieve interface kunnen in de onderliggende database doelen, prestatie-eisen en praktijkvoorbeelden worden opgeroepen voor de verschillende duurzaamheidsthema’s.  Met behulp van de DuboWijzer worden doelgerichte afspraken gemaakt over duurzaamheidsprestaties in projecten, zodat de impact van deze afspraken voor alle partijen helder is.

Het bijdragen aan de realisatie van de tool sluit volledig aan bij de focus van ons bedrijf om samen met klanten en partners nadrukkelijk in te zetten op digitale oplossingen en data om inzichten om te zetten in vooruitzichten. Ik heb in Iquality een ervaren samenwerkingspartner gevonden die heeft laten zien zich in te kunnen leven in mijn werkveld en mijn vraag heeft omgezet naar de laatste ontwikkelingen en functionaliteit van de applicatie.

Peter Gosselink, Adviseur duurzaamheid en Product Owner DuboWijzer bij Royal HaskoningDHV

Duurzaamheid voorop

Iquality is zelf MVO-gecertificeerd en heeft daarmee duurzaamheid en CO2-neutraal ondernemen hoog in het vaandel staan. Daarom zijn wij trots op deze samenwerking met Royal HaskoningDHV. Get Smarter Every Day draagt zo ook bij aan een betere wereld!

Wilt u ook een digital innovation partner om uw duurzaamheid of andere doelstellingen te realiseren? Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Contact foto John van Beek.

Samen maken we jou slimmer

MAAK KENNIS MET JOHN

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laten we samen ontdekken wat digitale technologie voor je kan betekenen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.