Duurzaam ondernemen: Iquality plant bomen!

Iquality bomen planten.
Introductie

Ondernemen met maatschappelijke impact

Onze CO2-voetafdruk? Daar zitten we met onze neus bovenop. Op de valreep van het plantseizoen hebben we samen met ‘Stichting StukjeNatuur’ het begin van het Iquality-bos aangelegd. Met het planten van 1000 bomen van verschillende soorten in het najaar zijn we over het jaar 2021 klimaatneutraal, en daar zijn we trots op! We vinden het ontzettend belangrijk om naar mogelijkheden te zoeken die ervoor zorgen dat we onze MVO-ambities kunnen behalen en dit is daar één van.

Iquality plant bomen.

Wist jij dat...

Bladeren van sommige bomen de grond zuurder en daarmee grondstofarm kunnen maken? Bomen van het Iquality-bos worden daarom zorgvuldig gekozen, met een blad dat ook op de grond nog een steentje bijdraagt.

Met meer bomen maken we samen iets moois!

Elke boom in een bos heeft een zeer belangrijke taak. Bomen halen CO2 uit de lucht, leggen deze vast en zetten deze om in zuurstof. Daarmee remmen bomen klimaatverandering af. Daarnaast is het de leefomgeving van allerlei verschillende soorten dieren, planten en bloemen. Van paardenbloemen tot aan insecten, het wemelt van leven.

Op 5 april 2022 hebben wij 4 peervormige lijsterbes bomen van 3 jaar oud mogen planten. Stichting Stukje natuur gaat in samenwerking met de Unie van Bosgroepen ervoor zorgen dat ons beginnende bos later dit jaar op een duurzame manier wordt uitgebreid. Zo zullen ze jonge bomen gaan planten tussen het bestaande bos in plaats van eerst een gedeelte te kappen. Hiermee leggen we echt de aandacht op het verbeteren van de huidige situatie van het bos. Een duurzaam bos aanleggen doen ze niet alleen door middel van onderplanten maar ook vermijden ze een monocultuur. Dat wil zeggen dat er zo veel mogelijk verschillende bomen geplant worden die bestand zijn tegen het veranderende Nederlandse klimaat. Dat maakt het bos diverser, weerbaarder en klimaatbestendiger. Zo maken we samen iets moois!

Over Stichting Stukje Natuur

Sinds 2018 zijn natuurliefhebbers Dirk van Hout en William Oppo bezig met initiatieven om Nederland groener te maken. Biodiversiteit stimuleren, dat is hun hoofddoel. Dat betekent meer planten, bloemen, insecten en vogels. In samenwerking met de Unie van Bosgroepen, die ze toegang en kennis geeft tot 80 gebieden door heel Nederland, en FSC, die helpen voor een duurzaam beheer van de bossen, hebben ze het doel om 3 miljoen bomen te planten door heel Nederland.

Iquality plant bomen.

Een (h)eerlijke afsluiting

Als kers op de taart zijn we, na het trotseren van de regen en het harde werk van onze collega’s, gezamenlijk bij koffiehuis en branderij Coffyn aangeschoven voor een overheerlijke fairtrade lunch. We hebben ons mogen laten serveren door medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Een eerlijk geserveerde lunch, met veel zorg!

Patrick Joosten

Meer weten over MVO en Iquality?

Neem contact op met John

John van Beek is betrokken bij ons MVO-team. Vragen met betrekking tot MVO en Iquality? Neem contact op met John. 

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.