Iquality verbetert zichzelf
Iquality introduceert TAAS en LABS
De structuur van onze organisatie gaat op de schop. Naar het voorbeeld van Spotify gaan we werken in autonome teams die zelf volledig verantwoordelijk zijn voor een bepaald aantal opdrachtgevers. Het doel is om onze opdrachtgevers meer flexibiliteit en innovatiemogelijkheden te bieden en de potentie van onze medewerkers beter te benutten.
Het Spotify-model
De organisatiestructuur van Spotify wordt internationaal gezien als een schoolvoorbeeld van een flexibele, innovatieve organisatie. De basis ervan bestaat uit autonome teams die ieder verantwoordelijk zijn voor een stukje van het totale eindproduct. Ieder team heeft een duidelijke missie en een producteigenaar, maar geen hiërarchische manager. Door deze organisatiestructuur is Spotify in staat om haar aanpassingsvermogen en innovatiekracht te behouden, ondanks de exponentiële groei die het bedrijf doormaakt.
Overstap naar teams
In het laatste kwartaal van 2015 heeft het managementteam van Iquality de nieuwe organisatiestructuur met autonome teams gepresenteerd. In november is er een pilot gestart met één team. Met succes. Vanaf februari zijn alle teams aan de slag. Ze maken zelfstandig digitale dingen die de business van onze opdrachtgevers versterken. Het gaat om het hele proces van Ontdekken, Maken en Gebruiken. Ieder team kan zelf specifieke expertises en extra ontwikkelcapaciteit inschakelen als dat nodig is. De teams worden ‘on demand’ gecoacht en maandelijks gereviewd.
Meer informatie
Wil je meer weten over onze nieuwe organisatiestructuur? Of over de manier waarop onze teams je kunnen helpen verrassende en verleidende software, apps & websites te ontwikkelen? Neem dan contact op met John van Beek.