Amsterdam

Amsterdam Oval Tower

Introductie

Amsterdam

Sinds september 2017 beschikt Iquality over een nieuwe locatie in Amsterdam, in het hart van de FinTech en InsurTech sector. Ons team in Amsterdam gaat onder andere onze bestaande klanten in deze regio, waaronder LeasePlan en GarantiBank, bedienen. Onze nieuwe locatie is gevestigd in de Oval Tower in Amsterdam-Zuidoost, op nog geen tien minuten afstand van de Zuidas.

Contactgegevens

Iquality - Amsterdam 
De Entree 99-197, 1101 HE Amsterdam

Telefoon: +31 (0)85 080 2300 
E-mail: info@iquality.nl

Google Maps link Amsterdam

FinTech en InsurTech

Amsterdam staat bekend als het financiële hart van Nederland. De wens en tevens noodzaak voor het bank- en verzekeringswezen om te innoveren heeft geleid tot de ontwikkeling van FinTech (financial technology) en InsurTech (insurance technology). In de afgelopen jaren schoten de FinTech en InsurTech startups als paddenstoelen uit de grond. Door nieuwe technologieën zoals blockchain te gebruiken – ook wel disruptive technology genoemd – zijn nieuwe spelers zoals Lemonade in staat om diensten tegen een lagere prijs aan te bieden. Ook bestaande spelers kunnen profiteren van deze ontwikkeling in de markt.

API banking, blockchain technologie en chatbots

Ons team in Amsterdam heeft veel ervaring met het integreren van API’s in websites en software van financiële instellingen. Eind februari 2017 is de website van GarantiBank live gegaan met een integratie tussen het front-end webportaal en Matrix van Five Degrees. Ook voor LeasePlan Bank is de Matrix API van Five Degrees gekoppeld aan de front-end.

Daarnaast focust ons team in Amsterdam zich naast API banking ook op blockchain technologie. Blockchain technologie werd voor het eerst geïntroduceerd met de lancering van de cryptocurrency Bitcoin. Maar blockchain technologie kan veel meer dan alleen het opslaan en delen van cryptocurrencies. Ook buiten de FinTech en InsurTech is blockchain terrein aan het winnen; steeds meer bedrijven omarmen blockchain technologie om hun verdienmodellen te ondersteunen. In 2016 heeft Iquality onderzoek gedaan naar deze technologie en in het eerste half jaar van 2017 hebben we een blockchain Proof of Concept ontwikkeld. Het resultaat is een werkende applicatie, waarbij de blockchain een ondersteunend rol heeft.

Tevens werkt het team in Amsterdam aan het ontwikkelen en implementeren van chatbots voor onze klanten. Chatbots zijn applicaties die een gesprek met een mens kunnen voeren in menselijke taal. Ze zijn de afgelopen jaren fors gestegen in populariteit, dit komt mede door de technologische vooruitgang op het gebied van taalanalyse, maar ook door ontwikkelingen van grote bedrijven zoals Microsoft, Facebook en IBM.

Blockchain whitepaper

Het resultaat van ons onderzoek in 2016 was tevens een whitepaper over blockchain technologie. De whitepaper bespreekt wat blockchain technologie is, noemt enkele mogelijke toepassingen ervan en kijkt naar trends en verwachtingen. Nieuwsgierig? Download de whitepaper hier.

Download de whitepaper

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.