Onze werkwijze: First you, then coding

Header hoe wij werken
Introductie

First you, then coding als continue cyclus

Wij geloven dat de beste digitale oplossingen ontstaan vanuit een diep begrip van jouw behoeften en doelen. Onze aanpak, 'First you, then coding', is een continue cyclus die UX, Dev, Ops en Data integreert om flexibele, efficiënte en hoogwaardige digitale producten te leveren. Dit alles vindt plaats binnen het kader van een productvisie die antwoord geeft op de ambities en uitdagingen van onze klanten en vertaald wordt in een duidelijke roadmap en kwaliteitseisen. Hier lees je hoe onze werkwijze jouw organisatie versterkt, op basis van onze First you, then coding-loop: plannen, ontwikkelen, leveren en uitvoeren.

First you, then coding-loop

Onze 'First you, then coding' aanpak is een iteratieve loop die de kernprincipes van UX, Dev, Ops en Data integreert. Deze aanpak zorgt voor een naadloze samenwerking tussen verschillende disciplines en continue verbetering door alle fases van de digitale productlevenscyclus.

First you, then coding loop

Plannen

 • Productvisie en inzicht:
  We beginnen met een gedetailleerde analyse van jouw organisatie, waarbij we gesprekken voeren met stakeholders, gebruikersonderzoek doen en doelstellingen vaststellen. Ons doel is om de waarde te begrijpen voor alle betrokkenen: gebruikers, initiatiefnemers en andere belanghebbenden zoals constrainers en betrokkenen. Op basis hiervan formuleren we een productvisie die antwoord geeft op de ambities en uitdagingen van onze klanten. Onze oplossingen voldoen aan hoge kwaliteiteisen volgens ISO/IEC 25010, ondersteund door onze ISO 9001 en 27001 certificeringen. We hebben een beleid voor Environmental, Social, and Governance (ESG) en Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) om ervoor te zorgen dat onze oplossingen duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn.

 • Delivery plan en iteratieplan:
  Samen met onze klanten stellen we een gedetailleerd delivery plan op dat de stappen en mijlpalen van de ontwikkeling beschrijft. Dit omvat een iteratieplan dat is afgestemd op sprints, waarin we kortetermijndoelen en -resultaten definiëren. Door regelmatige feedback loops zorgen we ervoor dat we voortdurend afstemmen op de veranderende behoeften van jouw organisatie.

Ontwikkelen

 • Ontwerpen en Bouwen:
  In de ontwikkelingsfase hanteren we een combinatie van UX-design, DevOps-principes en data-analyse. We begrijpen, ontwerpen, bouwen en testen onze oplossingen iteratief. Deze aanpak stelt ons in staat om snel te reageren op veranderingen en feedback te integreren, wat resulteert in continue verbetering. Door middel van iteratieve sprints, UX-testen en datagedreven inzichten leveren we regelmatig werkende software op die steeds verder wordt verfijnd.

 • Iteratieve Ontwikkeling:
  We implementeren Continuous Integration (CI) om ervoor te zorgen dat code snel en betrouwbaar naar de testomgeving kan worden gebracht. Dit bevordert snelle iteraties en een constante stroom van verbeteringen.

Onze 'First you, then coding' loop is paars. 🟣
Rood 🔴 symboliseert emotie en menselijkheid – het begrijpen van behoeften, doelen en uitdagingen.
Blauw 🔵 staat voor technische expertise – geavanceerde technologie en innovatieve oplossingen.
Paars staat voor de harmonieuze combinatie van beide, om buitengewone waarde te creëren voor onze klanten.

John van Beek, Managing Partner Iquality

Levering

 • Testing en Validatie:
  Tijdens deze fase voeren we uitgebreide geautomatiseerde en handmatige tests uit om de kwaliteit, veiligheid en prestaties van de oplossingen te waarborgen. Door UX-testen en feedback loops met data kunnen we continu optimaliseren en verbeteren.
 • Continuous Deployment (CD):
  Na succesvolle testen zorgen we ervoor dat de code snel en betrouwbaar naar productie kan worden gebracht. Dit bevordert snelle iteraties en continue verbeteringen.

Uitvoeren

 • Implementatie en Uitrol:
  We beheren de volledige levenscyclus van digitale producten, van concept en ontwikkeling tot implementatie en onderhoud. Door de inzet van DevOps-principes en datagedreven monitoring kunnen we snel reageren op feedback en updates uitvoeren.
 • Monitoring en Onderhoud:
  Na de implementatie blijven we nauw samenwerken om de prestaties van de oplossingen te monitoren en te evalueren. Door continue monitoring en incidentbeheer zorgen we ervoor dat de digitale producten betrouwbaar en veilig blijven functioneren.
 • Support op Basis van ITIL-principes:
  Onze supportdiensten zijn gebaseerd op ITIL-principes, waardoor we gestructureerde en efficiënte ondersteuning kunnen bieden. Dit omvat incidentbeheer, probleembeheer en change management om ervoor te zorgen dat jouw digitale oplossingen altijd optimaal presteren.
 • Evaluatie en Optimalisatie:
  Door regelmatige evaluaties en bijsturingen zorgen we ervoor dat de digitale producten blijven voldoen aan de veranderende behoeften en doelen van jouw organisatie. We werken continu aan de optimalisatie van de oplossingen om blijvende waarde te leveren.

Samenwerken met Iquality

Onze werkwijze is gericht op het creëren van langdurige, intensieve en prettige samenwerkingen. Door "First you, then coding" te omarmen en de integratie van UX, Dev, Ops en Data-principes, leveren we technologie die mensgericht en impactvol is.

We stellen een productvisie op die jouw ambities en uitdagingen weerspiegelt, vertalen deze in een duidelijke roadmap en definiëren de kwaliteiteisen waaraan voldaan moet worden. Over dit hele proces maken we afspraken met klanten over de dienstverlening. We nodigen je uit om samen met ons te ontdekken hoe we jouw digitale producten naar een hoger niveau kunnen tillen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.