Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Iquality GSED element.
Introductie

Zo maken wij verschil

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Binnen Iquality houden we ons hier dagelijks actief mee bezig. Het is onze ambitie om vernieuwing tot stand te brengen en te bouwen aan de wereld van morgen. Dat willen we bereiken door initiatief te nemen in het vormen van duurzame en toekomstbestendige oplossingen voor onze klanten, belangen en gevolgen van betrokken mensen en milieu bespreekbaar te maken en te komen met innovatieve voorstellen.

Daarbij proberen we onze collega’s een positief gevoel te geven over hun werkdag én ze te stimuleren tot een bewuster leven – een van de kerntaken van goed werkgeverschap. Dat doen we bijvoorbeeld door vers fruit aan te bieden, afval te scheiden, zittend, staand of fietsend te werken, geen overwerkcultuur scheppen, gebruik van elektrische fiets te stimuleren etc. Kortom het bevorderen van gezondheidsbewustzijn.

Wij geloven in de SDG's

We vinden het belangrijk om als organisatie bewust te zijn van de impact die we kunnen maken met technologie. Maar daarnaast ook hoe we verder een positieve bijdrage kunnen leveren aan mens, maatschappij en milieu. Daarom steekt ons MVO-team maandelijks de koppen bij elkaar om nieuwe ideeën, de voortgang en behaalde doelen te bespreken. Om aan te tonen waar wij als bedrijf een bijdrage aan leveren, nemen we een vijftal Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als uitgangspunt.

Duurzame ontwikkelingsdoelen 2021.

Doel 4: Kwaliteitsonderwijs

Kennis overdragen aan de volgende generatie, dat is het doel. Twee keer per jaar organiseren we bij een basisschool in de omgeving programmeerworkshops. Met deze workshops willen we programmeren zichtbaarder maken bij deze jonge groep. Daarnaast willen we de creativiteit, het samenwerken en het probleemoplossend vermogen van kinderen stimuleren. Meer weten over onze programmeerworkshops? Lees hier verder.

Doel 5: Gendergelijkheid

De IT-branche wordt nog vaak bestempelt als ‘mannenwereld’. Als vertegenwoordiger van de IT- branche voelen we ons geroepen om aandacht te geven aan de man-vrouwverhouding binnen Iquality. Zo gebruiken we bij het werven van nieuwe collega’s bijvoorbeeld niet alleen mannelijk gecodeerde woorden, maar ook vrouwelijk gecodeerde woorden. Tevens laten we met foto’s ook onze vrouwelijke collega’s zien. Zo tackelen we ongelijkheid in een vroeg stadium.

Goal 8: Waardig werk en economische groei

Passende kansen of gelijke kansen? Wij richten ons op het eerste. We vinden het cruciaal om elkaar niet te beoordelen op basis van je plek op de maatschappelijke ladder. Dit houdt in dat we maatwerk leveren en onszelf afvragen of we daadwerkelijk iedereen passende kansen bieden, in plaats van blindelings dezelfde kansen bieden. Daarom willen jaarlijks minimaal twee personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven binnen Iquality.

Goal 10: Ongelijkheid verminderen

Ook binnen digitale oplossingen is het helaas mogelijk om gebruikers buiten te sluiten. Bij Iquality letten we er altijd op dat niemand wordt uitgesloten, ongeacht de vaardigheden van de gebruiker. Als hier bij de ontwikkeling van websites, applicaties, technologieën en tools namelijk geen rekening mee wordt gehouden, creëert dit barrières voor de gebruikers. MVO lid Ruben volgt alle innovatieve ontwikkelingen op de voet en deelt deze kennis vervolgens met alle collega’s.

“Vanuit mijn functie als Front-end Developer ben ik dagelijks bezig om software, applicaties en tools zo te realiseren dat deze toegankelijk zijn voor alle eindgebruikers. Ik vind het interessant om nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken en bevindingen te delen met mijn collega’s. Daarbij geeft het mijn dagelijkse werkzaamheden extra diepgang en diversiteit omdat ik meedenk over het beleid op verschillende MVO gerelateerde onderwerpen.” – Ruben Janssen, Frontend Developer & MVO lid bij Iquality.

Goal 13: Klimaatactie

Onze CO2-voetafdruk? Daar zitten we met onze neus bovenop. Zo hebben we in 2022 samen met Stichting StukjeNatuur bomen geplant. Door het planten van ruim 1.000 bomen van verschillende soorten in het najaar van 2022, zijn we over het jaar 2021 klimaatneutraal. Daar zijn we trots op! Lees hier meer.

Iquality medewerker Merel.

Meer weten over MVO en Iquality?

MAAK KENNIS MET MEREL

Merel is lid van ons MVO-team, zij helpt je graag met al je vragen rondom dit onderwerp.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.