Application modernization met low-code voor AGMinfo

AGMinfo whiteboard.
Introductie

AGMinfo

AGMinfo verzamelt en publiceert sinds 2013 informatie over algemene en bijzondere aandeelhoudersvergaderingen van Europese beursgenoteerde bedrijven. Hiervoor heeft Iquality in 2012 een webapplicatie gebouwd.

Een rebuild om op nieuwe kansen in de markt in te spelen

In 2017 werd de Shareholder Rights Directive 2(SRD2) door de Europese unie aangenomen. Hierdoor zijn intermediairs o.a. verplicht om aandeelhouders actief te informeren over aandeelhoudersvergaderingen van bedrijven uit hun portefeuille.

AGMinfo zag dit als een kans voor een nieuw businessmodel. Er moest snel geschakeld worden, omdat de ingangsdatum van de SRD2 wetgeving in zicht komt.

Een oplossing met low-code

Gezien de wens om snel een applicatie neer te zetten die voldoet aan de eisen van het nieuwe businessmodel, worden de webapplicaties en koppelingen gebouwd in een low-code platform. Met low-code hebben we namelijk de mogelijkheid om vele malen sneller en flexibeler te zijn.

Willem van Santen, Director of Operations bij AGMinfo, legt de keuze voor low-code uit: “Wij bevinden ons op een werkterrein waar, zeker op technisch gebied, nog veel richtlijnen in ontwikkeling zijn. Daarnaast is er weinig tijd om die richtlijnen te vertalen in softwarematige oplossingen. Daarom zijn wij blij dat we een instrument hebben waarin we niet alleen snel van onze oude software naar een nieuwe versie zijn gegaan, maar waarin we ook snel nieuwe zaken kunnen toevoegen. Dynamisch en flexibel.”

Wij zijn blij dat we een instrument hebben waarin we niet alleen snel van onze oude software naar een nieuwe versie zijn gegaan, maar waarin we ook snel nieuwe zaken kunnen toevoegen.

Willem van Santen, Director of Operations AGMinfo

De nieuwe applicatie

De gegevens van de eerder gebouwde applicatie en de bestaande functionaliteiten zijn omgezet, en nieuwe functionaliteiten zijn hier vervolgens aan toegevoegd.

Hierbij is het belangrijk dat alle data vanuit de oude database automatisch kan worden omgezet in het gestructureerde model in de SQL-Server en de Azure Storage voor documenten. Daarnaast is er een nieuwe functionaliteit voor het instellen en verzenden van notificaties, aanmeldingen en stemmen. 

Patrick Joosten heeft meegebouwd aan de nieuwe applicatie en vertelt hierover: “Door deze (herstartbare) migratie als eerst te bouwen, waren we zeker dat de nieuwe applicaties voor wat betreft de datastructuren volledig waren en konden we ook meteen de performance testen met een production-like vulling van de database.”

Application Modernization

Remt een verouderde applicatie jouw digitale innovatie? Dan biedt een agile application modernization strategie de oplossing. Hoe je dit precies aanpakt leest je in onze whitepaper “Mind your Gap”.

Download de whitepaper

UX-design in combinatie met low-code

Omdat in de nieuwe applicatie de intermediairs klanten worden, en klanten van de intermediairs de eindgebruikers zijn, is het van belang dat de huisstijl van de intermediair wordt doorgevoerd in de front-end van de webapplicatie. Patrick Joosten vertelt: “Iquality heeft al eerder kennis en ervaring opgedaan met het combineren van onze UX-expertise bij het opbouwen van een applicatie met low-code. Waar andere partners wellicht kiezen voor een standaard thema, kunnen onze UX-designers en front-end developers samen een unieke en onderscheidende user interface bedenken en realiseren.” 

Inmiddels zit de applicatie in de testfase en kunnen de eerste intermediairs gebruik gaan maken van de solution. Hierna zal het platform verder ontwikkeld worden, zodat handmatige stappen verder worden geautomatiseerd.

AGMinfo en Iquality werken samen.

Wij helpen je graag verder

Vormen verouderde applicaties een probleem binnen jouw organisatie? Wij helpen je graag op weg. Samen kijken we naar jouw situatie en doorlopen we de stappen om te kijken of een refactor-, rearchitect- of rebuildstrategie het meest geschikt is.

Wanneer een rebuild de voorkeur heeft voor jouw application modernization scenario, kan low-code een goede uitkomst bieden als:
  • een korte doorlooptijd een eis is
  • de solution in de toekomst vaak uitgebreid of gewijzigd moet worden
  • er ook andere applicaties gebouwd of herbouwd moeten worden

Wil je weten welke strategie voor jou de beste uitkomst biedt? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Patrick Joosten

Meer weten?

neem contact op met Patrick

Patrick Joosten weet hoe zaken geregeld moeten worden. Hij kan je precies vertellen welke aanpak het beste werkt. Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.