De noodzaak van Application Modernization: "Mind the gap!"

Wielrenner raakt achter en er vormt een "gap".
Introductie

Digitale transformatie loopt op essentiële punten vast

Organisaties staan onder groeiende druk om de nieuwste digitale technologie te omarmen. Die druk ontstaat enerzijds door de technology push. Talrijke nieuwe technologieën, van augmented reality tot kunstmatige intelligentie, ontwikkelen zich stuk voor stuk op een ongekend hoog tempo. Bij die belangrijke drivers for modernization komt ook een scala aan nieuwe programmeertalen en applicatie architecturen. Aan de overzijde van deze technologie push krijgen organisaties te maken met een business model pull: de vele nieuwe mogelijkheden waarop de businesszijde deze nieuwe technologieën kan inzetten om de behoeftes van de steeds veeleisender wordende eindgebruiker te bevredigen.

Whitepaper "Mind the Gap"

Organisaties die hun (digitale) toekomst veilig willen stellen, ontwikkelen een agile application modernization strategie. Hoe je dit precies aanpakt lees je in onze whitepaper.

Download whitepaper

Digital Debt

De interne tweestrijd tussen het moderniseren van bestaande systemen en applicaties, en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden en oplossingen, wordt vaak in het voordeel van de businesszijde beslecht. Dit leidt tot een groeiende ‘digital debt’ van betrokken organisaties. Het te hoog op laten lopen van deze digitale schuld heeft ernstige consequenties. Alle focus wordt gelegd op de nieuwe agile werkwijze, met scrumteams, Proof-of-Concepts en snel op te schalen MVP’s ten spijt. Hierop volgt dan op enig moment een ontnuchterende reality check. Opeens blijkt dat de ‘glimmende nieuwe tools’ onvoldoende worden ondersteund door het bestaande applicatielandschap. De zo gewenste digitale transformatie loopt dan op essentiële punten vast op de discrepantie tussen bestaande en nieuwe systemen en applicaties.

Mind the gap citaat.

Closing the gap

Om te voorkomen dat digitale transformatie vastloopt, formuleren slimme organisaties volgens Gartner een degelijke application modernization strategie.

Maar hoe ontwikkel je een consistente strategie, en wat zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten? Om organisaties daarbij te helpen produceerde Iquality een handzame whitepaper. Daarin staan de noodzaak en de verschillende onderdelen van zo’n strategie helder beschreven. De paper geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • In welke praktijksituaties vallen er gaten in het digitale ecosysteem van organisaties?
  • Hoe bepaal je, in een wereld waarin veranderingen zich in een steeds hoger tempo voltrekken, objectief wanneer een systeem of applicatie niet meer naar behoren voldoet?
  • Wanneer besluit je het beste tot een re-factor, re-architect of re-build van applicaties?
  • Hoe zorg je ervoor dat application modernization een doorlopend proces wordt?
  • Wat is de rol hierbij van Applicatie Platforms as a Service (aPaaS), microservices, low-code platformen en andere nieuwe mogelijkheden?

Iquality en application modernization

Iquality implementeert op basis van de aPaaS (Applicatie Platforms as a Service) oplossingen van OutSystems en Microsoft Azure. Ook neemt Iquality bestaande softwareoplossingen in beheer en voert application modernization werkzaamheden uit. Dit alles gebeurt op basis van een intensieve samenwerking met de klant. Zo wordt de oplossing altijd met behulp van een passende strategie op de situatie van de klant afgestemd.

Wielrenners met een "gap" tussen koploper en de groep.

Application Modernization strategie opstellen?

Wij helpen je op weg.

Hoe je een agile application modernization strategie opstelt lees je in onze whitepaper. Wil je meer informatie of een kennismaking? Neem contact op!

Neem contact op

Contact information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nog eens.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.