Continue innovatie voor Athlon.com door Team as a Service

Athlon wagenpark

Introductie

Sneller schakelen met Team as a Service

Bij het starten van een project komen veel aspecten om de hoek kijken die geregeld moeten worden. Het opstellen van een projectplan, het regelen van budget en het samenstellen van een team; het zijn tijdrovende zaken. Hierdoor gaat kostbare tijd en kennis verloren, waardoor er niet continu geïnnoveerd kan worden en bedrijven mogelijk achterraken op de concurrentie. Door het gebruik van Team as a Service (TaaS) in combinatie met de Agile werkwijze is Athlon in staat om veel sneller te schakelen. Hierdoor komt hun website, Athlon.com, in een flow van continue verbetering en innovatie.

Continue innovatie

Athlon heeft behoefte aan continue innovatie en zocht daarom een sparringpartner die meedenkt tijdens het gehele proces. Ze maken daarom gebruik van Team as a Service (TaaS). Joost van Aalten, eBusiness Advisor bij Athlon: “In Iquality hebben we de sparringpartner gevonden die we zochten. Onze contactpersonen zijn makkelijk te bereiken via Skype, per telefoon of e-mail, waardoor we samen kunnen nadenken over veranderingen voor de website en deze snel kunnen doorvoeren.”

Meer grip op het proces

Door de Agile werkwijze kunnen er korte sprints worden getrokken en kunnen veranderingen snel worden doorgevoerd. Omdat Joost toegang heeft tot de backlog kan hij zelf requirements en change requests indienen. Joost: “Ik heb daardoor veel meer grip op het hele proces, want ik weet precies welke verzoeken er open staan en welke daarvan doorgevoerd worden in de release.” Hierdoor komt Athlon.com in een flow van continue verbetering en innovatie.

Ik ervaar de TaaS-samenwerking met Iquality als uiterst prettig. Het multidisciplinaire team heeft veel kennis in huis, stelt de juiste vragen, acteert snel op problemen en is fijn om mee samen te werken.

Joost van Aalten, eBusiness Adviseur bij Athlon

Op de hoogte van alle ontwikkelingen

Met Team as a Service hoeft Athlon niet bang te zijn dat kennis die is opgebouwd tijdens het project verloren gaat; het bedrijf heeft een eigen team binnen Iquality die het product door en door kennen. Bij een traditionele projectaanpak moet keer op keer een nieuw projectteam samengesteld worden, waarbij de leden keer op keer kennis op moeten doen over de klant en het product. Hierdoor gaat kostbare tijd verloren. Joost: “Iedereen binnen het team is op de hoogte van ontwikkelingen en daardoor kunnen ze snel schakelen.” Het budget wordt van tevoren vastgesteld en doordat Athlon geen fulltime team hoeft in te huren kunnen zij hun budget ook efficiënter besteden. Joost: “Je haalt meer uit het geïnvesteerde bedrag; in het half jaar dat Iquality aan de website heeft gewerkt zijn er vier releases gerealiseerd. Doordat bugs sneller worden opgelost en aanpassingen snel kunnen worden doorgevoerd is onze website een stuk gebruiksvriendelijker geworden."

Deze mensen werken aan Athlon.com

 • Christian Haverkamp
  Naam
  Christian Haverkamp
  Rol
  Team Lead & Scrum Master
 • Alex Ubbink
  Naam
  Alex Ubbink
  Rol
  Software Engineer
 • Giedi Krechting
  Naam
  Giedi Krechting
  Rol
  Solution Support Engineer & Test Engineer
 • Ruben Janssen
  Naam
  Ruben Janssen
  Rol
  Front-end Developer
 • Dirk Swartjes
  Naam
  Dirk Swartjes
  Rol
  Front-end Developer
Iquality Get Smarter Every Day

Neem contact op

met John van Beek

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laten we samen ontdekken wat digitale technologie voor je kan betekenen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.