Team as a Service voor LEASIT

LEASIT
Introductie

Continue ontwikkeling door nauwe samenwerking

Iquality ontwikkelde samen met designbureau 0930 en DLL de website LEASIT.nl. De website is ontwikkeld met de Scrum-methodiek en inmiddels is LEASIT, samen met DLL Dealerlease en Freo, ondergebracht bij een gezamenlijk continuous development team van DLL en Iquality. De sites blijven daardoor in ontwikkeling. 

Eenvoudige oplossingen voor lease

LEASIT, onderdeel van DLL (De Lage Landen), heette voorheen Leaseloket. Omdat de site was verouderd, vond DLL het tijd voor een nieuw, modern uiterlijk. Daarbij is gelijk de naam veranderd in LEASIT. Op LEASIT.nl kunnen ondernemers eenvoudig zelf een offerte aanvragen als ze een bedrijfsmiddel willen leasen. Na het invullen van een paar gegevens, zoals type bedrijfsmiddel, aanschafwaarde, gewenste looptijd en dergelijke, zien ze direct het maandbedrag dat ze moeten gaan betalen.

Responsive met veel extra functionaliteiten

“LEASIT is een responsive website en dus op alle apparaten goed te gebruiken”, vertelt Christian Haverkamp, Team Lead bij Iquality. “Dat is een verschil met het oude Leaseloket dat gelijk opvalt. Echter, er zijn meer zaken verbeterd; zo is de interface van de Kamer van Koophandel geïntegreerd in de site. Je kunt je eigen bedrijf opzoeken en daarna worden je NAW-gegevens automatisch in je aanvraag overgenomen. Aan de achterkant vindt er een automatische creditcheck plaats nadat je een aanvraag hebt ingediend. Klanten krijgen binnen 24 uur een offerte als hun aanvraag past bij hun financiële situatie.”

Flexibel ontwikkelen met SCRUM

Net als DLL Dealerlease is ook LEASIT met de Scrum-methodiek ontwikkeld, in ontwikkelsprints van twee weken. Dat was zeker een groot voordeel. Christian: “Oorspronkelijk wilden we zoveel mogelijk onderdelen van DLL Dealerlease hergebruiken. Maar we ontdekte tijdens usabilitytests dat de gebruikersflow op LEASIT anders moest dan ingeschat. Dit konden we dus in de sprints daarna aanpassen. LEASIT is hierdoor een betere site geworden. De gebruikersflow is helemaal geoptimaliseerd voor de doelgroep.”

Verder met Team as a Service (TaaS)

Zowel Freo, DLL Dealerlease als LEASIT zijn gestart als een project, maar worden inmiddels onderhouden en doorontwikkeld volgens het concept van een Team as a Service bij Iquality. Dit betekent dat een team vakspecialisten voor een vast aantal uur in de week aan de slag is met deze sites. Dit kan zijn om bugs op te lossen, verbeteringen door te voeren of nieuwe functionaliteiten toe te voegen. De product owner houdt de backlog bij met alle wensen van de stakeholders. Wat de meeste waarde oplevert, wordt het eerste opgepakt.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding.

DevOps: snellere aanpassingen met meer waarde

“Met een TaaS heb je een team mensen tot je beschikking dat je producten en organisatie zeer goed kent”, legt Christian uit. “Dat kennisniveau blijft op peil. Je hoeft dus niet als je een verandering aan je website, app of software wilt aanbrengen eerst een project op te starten en mensen te zoeken. Hierdoor kun je veel sneller reageren op wensen van stakeholders. Je hebt ook minder overheadkosten. Voor Freo, DLL Dealerlease en LEASIT voeren we iedere twee weken aanpassingen uit. En die aanpassingen hebben ook nog eens meer waarde voor de stakeholders dan zelfstandige projecten van gelijke omvang zouden hebben.”

(Door)ontwikkelen met een vast budget

Afbeelding
Christian Haverkamp
Naam
Christian Haverkamp
Rol
Team Lead
  • Kies voor beheer en doorontwikkeling één vast team, dat continu werkt aan de performance, het onderhoud en de uitbreiding van je site. Daarmee gaat het tempo waarin je aanpassingen kunt doorvoeren enorm omhoog en wordt de kwaliteit van je aanpassingen beter.
  •  Neem de rol van product owner serieus; ben beschikbaar voor het ontwikkelteam. En zorg dat je de wensen van de gebruikers en de stakeholders goed kent.
  • Stel duidelijke KPI’s voor je DevOps team vast. Dan kun je de prestaties van dit team meten.
Team lead Christian Haverkamp.

Deze aanpak bevalt me wel

neem contact op met Christian

Christian Haverkamp is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.