Nieuw Sitecore platform voor CZ

website pzp
Introductie

Op woensdag 29 maart lanceerde CZ de nieuwe website voor de Politie Zorgpolis. Het is de eerste website op een nieuw Sitecore platform bij CZ. Iquality richtte dit platform samen met CZ in. Dankzij de modulaire opbouw en een nieuwe content-architectuur kunnen medewerkers van CZ bestaande sites gemakkelijker aanpassen en ook sneller nieuwe sites lanceren.

Een nieuwe site voor de Politie Zorgpolis

De Politie Zorgpolis (PZP) is een verzekering van CZ en de politiebonden ACP, NPB en VMHP. CZ regelt hiervoor onder andere de inkoop van zorg, de inhoud van de verzekeringspakketten en de administratieve zaken. Het onderhoud van de website hoort daar ook bij. Het Sitecore platform van CZ was verouderd. Dit zorgde voor technische problemen en een slechte performance. Verder waren de content-editors erg veel tijd kwijt met het aanmaken en aanpassen van pagina’s.

Een nieuwe webomgeving

Remco van Toor, Software Architect bij Iquality, vertelt hoe Iquality samen met CZ een nieuwe webomgeving heeft opgezet: “De basis is een geoptimaliseerde ontwikkelstraat, zodat de stappen tussen de ontwikkel-, test- en productieomgevingen met minder handelingen uitgevoerd kunnen worden. Het platform is verder ingericht op basis van Sitecore 8.2, waarbij websites modulair worden opgebouwd. Dit betekent dat techniek, design en content uit elkaar zijn gehaald. Daardoor is het bijvoorbeeld gemakkelijker functionele onderdelen en content van een bepaalde site ook voor een andere site te gebruiken.”

Content first

Een belangrijke extra aanpassing bij CZ is de manier waarop content wordt opgeslagen. Remco: “Content-editors zijn niet meer belast met de opmaak. Voorheen maakten ze bijvoorbeeld een pagina over zorgadvies. Ze moesten daarbij zelf aangeven wat de introductie was, welke kopjes h2 of h3 waren, of een plaatje rechts of links van de tekst kwam en zo door. Nu schrijven ze alleen de informatie over zorgadvies. Daarbij hoeven ze niet meer na te denken over hoe en waar deze informatie wordt getoond. Dat wordt bepaald door de front-end developers en designers.”

“Iquality was een belangrijk onderdeel van een knap staaltje intensief samenwerken in een multidisciplinair Business-/ICT team. Het resultaat mag er wezen: een herontwerp voor eindgebruiker én interne gebruiker, en een duurzaam technisch fundament, waarop we flexibel kunnen doorontwikkelen aan klant- en businesswaarde.”

Ruud Vendeloo

Meervoudig gebruik van content

De content-editors bij CZ zijn nu veel minder tijd kwijt met het aanmaken en beheer van informatie. En de content kan vanuit één bron op verschillende plekken gebruikt worden. Remco: “Uiteraard is het mogelijk informatie op meerdere sites van CZ te tonen. Hiervoor is zelfs een automatische vertaling tussen de u- en jij-vorm ingebouwd. Maar door de manier waarop we informatie nu vastleggen, kun je deze ook gebruiken op andere plekken dan websites. Denk bijvoorbeeld aan een app, chatbot, handleiding of zoekindex.”

Time to market

De site pzp.nl is de eerste die via dit nieuwe platform live is gegaan. Binnenkort volgen andere sites van CZ. Remco: “De verbeteringen aan de ontwikkelstraat, de modulaire opbouw van websites en de content-first strategie zorgen ervoor dat de time to market van nieuwe ideeën of aangepaste informatie veel kleiner is geworden. De techniek speelt daarin nu een ondersteunende in plaats van belemmerende rol.”

Neem contact op

met Remco

Remco van Toor is betrokken bij de implementatie van complexe vraagstukken bij diverse klanten. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.