Een transformatie voor Amels

Image Damen Yachting Amels.
Introductie

De jachtbouwer van deze generatie

Gelijktijdig met de jaarlijkse internationale Monaco Yacht Show heeft Damen Yachting een nieuwe website voor hun merk Amels gelanceerd. Deze website is de eerste binnen de nieuwe “multisite-omgeving” en onderdeel van de digitale transformatie van Damen Yachting. We hebben een Digital Experience Platform (DXP) opgezet waar snelheid, veiligheid en flexibiliteit een grote rol spelen. Mede door een geavanceerde technische implementatie is het eindresultaat een verfijnde en moderne ervaring die past bij de merkbeleving van Amels.

Over Damen Yachting

Damen Yachting heeft een rijke historie van luxe jachtbouw. Ze zijn de Nederlandse meester jachtbouwer achter meer dan 100 Amels-superjachten, SeaXplorer-expeditie jachten, Yacht Support-schepen en grote refit projecten. Als onderdeel van de Damen Shipyards Group, eigendom van de familie Damen, streven ze naar innovatieve technologische oplossingen voor hun jachtbouw.

Ook de geschiedenis van Amels, is in de loop der jaren geëvolueerd. Van houten vissersboten, stalen sleepboten en kleine zeehandel schepen tot aan het eerste superjacht ‘de Katalina’: het merk Amels blijft veerkrachtig, sterk en slim door zich aan te passen en continu te evolueren.

‘The best fit’: Digital Experience Platform

De digitale transformatie van Damen Yachting is gestart bij brand designers Brandnew. Brandnew heeft een nieuwe branding neergezet en dit vertaalt naar een digitaal ontwerp dat volledig aansluit bij de filosofie van Amels - ‘taking time into your own hands’. De nieuwe branding straalt serene verfijning, ingetogen elegantie en levendige charisma uit.

Impression Damen Yachtin Amels.

Ronald Nieuwenhuis, Team Lead bij Iquality, vertelt: “Door het bundelen van de expertises van Brandnew en Iquality hebben we de eerste stap gezet naar een nieuw digitaal platform, waarbij zowel experience als techniek van het allerhoogste niveau zijn.”

Voor Damen Yachting is een digital experience platform opgezet. Een DXP is een ecosysteem aan zelf samen te stellen geïntegreerde technologieën om naadloze ervaringen op maat aan te bieden. Het centrale punt van het platform is het headless CMS Storyblok. Storyblok past perfect bij Damen Yachting vanwege de verscheidenheid aan functies: de visual editor, de mogelijkheden voor het opzetten van een aangepaste workflow en de intuïtieve manier waarop inhoud kan worden beheerd. Gebaseerd op de wensen van Damen Yachting hebben we het platform uitgebreid met best-of-breed oplossingen. “Zo gebruiken we de tech-stack waar wij en Damen Yachting in geloven”, aldus Ronald Nieuwenhuis.

Thomas Wieringa, Marketing Director bij Damen Yachting, vertelt: “We zijn nu klaar voor de toekomst! Door dit platform kunnen we eenvoudig en efficiënt opschalen, sneller gebruik maken van nieuwe functionaliteiten én de moderne experience past bij het luxueuze merk van Damen Yachting.”

Met de implementatie van deze tech-stack zet Damen Yachting een eerste stap richting een snel, schaalbaar en veilig platform, maar dat niet alleen: we hebben een digitale ervaring gecreëerd die het luxueuze merk Amels weerspiegelt.

We zijn nu klaar voor de toekomst! Door dit platform kunnen we eenvoudig en efficiënt opschalen, sneller gebruik maken van nieuwe functionaliteiten én de moderne experience past bij het luxueuze merk van Damen Yachting

Thomas Wieringa, Marketing Director bij Damen Yachting

‘Waves of innovation’

De nieuwe Amels website neemt haar klanten écht mee in het verhaal van Amels en de luxueuze wereld van de superjachten. Het verhaal wordt op een innovatieve wijze verteld; dynamisch, beeldend en interactief. Het portfolio van Amels is daarmee het absolute middelpunt van de website. Na de volledig geanimeerde 360° video, is de bezoeker in staat om zelf het model vanuit alle hoeken te bekijken. Het geeft dé ultieme ervaring van Amels op een juiste manier weer.

Annemarie van Noort, Account director bij Brandnew, vertelt: “Na de volledige rebranding van Amels was ook de website aan de beurt. Vanuit een krachtig visueel gedreven website concept hebben we een front-end design en UX design ontwikkeld waarmee Iquality de structuur kon neerzetten. Met het creëren van de fantastische 3D-renders, en nadat we alle overige content hebben gevuld, staat er een eindresultaat waar we trots op zijn.”

Hoewel het portfolio de blikvanger is van de experience, is het tegelijkertijd ook de grootste technische uitdaging geweest. Het is van belang dat -ondanks het gebruik van zware renders- dit de reactietijd, responsiviteit, naadloos scrollen en functioneren op elk vlak niet beïnvloedt. Door het toepassen van geavanceerde front-end zeggen we met trots dat we dit resultaat hebben neergezet: een snelle, gebruiksvriendelijke en verbluffende digital experience.

Amels portfolio.Klik hier om het portfolio zelf te bekijken!

‘Get Smarter’ met Storyblok

Vanuit ons motto ‘Get Smarter Every Day’ zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe innovatieve technologieën waarmee wij onze klanten in een specifieke situatie kunnen adviseren. Op deze manier heeft Headless CMS Storyblok onze aandacht getrokken - een sterk platform en rijk aan features waar wij in geloven.

“Door het gebruik van Storyblok kunnen wij ons concentreren op het leveren van waarde in plaats van tijd en budget te besteden aan het onderhouden van het CMS-systeem. Storyblok is altijd beschikbaar, up-to-date en levert geweldige prestaties, allemaal als onderdeel van het Storyblok SaaS-aanbod”, aldus Ronald Nieuwenhuis, Team Lead bij Iquality.

Daarbij beschikt Storyblok over een krachtige en zeer gebruiksvriendelijke ‘visual editor’. Voordat content wordt gepubliceerd naar een productieomgeving zijn contentmanagers in staat om content voor te bereiden en een preview te delen met stakeholders, iets wat het team van Damen Yachting zeer kan waarderen.

De toekomst van Damen Yachting

Met dit nieuwe platform is Damen Yachting voorbereid op de toekomst. Het toevoegen van nieuwe functionaliteiten gaat gemakkelijk en efficiënt. Opschalen? Dat is de volgende stap, startend met de migratie van de corporate website van Damen Yachting www.damenyachting.com van Wordpress naar dit nieuwe platform. Kortom: er staat een enerverende toekomst te wachten voor Damen Yachting!

Heb je vragen over deze tech-stack? Of kunnen wij jou helpen bij het samenstellen van een DXP? Laten we kennismaken!

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Hier was ik naar op zoek!

Maak kennis met Ronald

Ronald Nieuwenhuis is expert op het gebied van Digital Experience Platforms. Hij kan hier enthousiast over vertellen! Meer weten? Vraag het Ronald door op onderstaande knoppen te drukken.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.