Een nieuwe online bankomgeving

Iquality werk samen met LeasePlan Bank
Introductie

Iquality realiseerde een volledig vernieuwde bankomgeving

Het was een gewaagde zet. In 2010, toen de financiële crisis hoogtij vierde, durfde autoleasemaatschappij LeasePlan Corporation het aan om te starten met een online spaarbank: LeasePlan Bank. Een compleet nieuwe markt, waar ze nog geen ervaring mee hadden. Er werd dan ook besloten om het bouwen en beheren van de bijbehorende ICT-omgeving uit handen te geven. Henk-Jan Flierman, CIO bij LeasePlan Bank: “We wilden volledig ontzorgd worden op ICT-gebied. Voor ons betekende dat vertrouwen op experts die dit kunstje al vaker geklaard hadden.” Het eindresultaat is een volledig vernieuwde online bankomgeving, waarmee klanten op een interactieve manier zaken kunnen doen met LeasePlan Bank.

Over LeasePlan Bank

LeasePlan Bank is een internetspaarbank en onderdeel van LeasePlan Corporation: een autoleasemaatschappij met wereldwijd ruim 1,3 miljoen leaseauto’s in beheer. LeasePlan Bank richt zich op de Nederlandse en Duitse markt en heeft momenteel zo’n 150.000 spaarders en circa 5 miljard online spaartegoed. Dit tegoed wordt geïnvesteerd in het wagenpark van LeasePlan Corporation.

Vernieuwing front-office

“Wij willen het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken om zelf hun bankzaken te regelen. In de huidige tijd is dat gewoon thuis, met een iPad op de bank”, vertelt Flierman. “Om hier goed op in te kunnen spelen was een vernieuwing van onze volledige front-office nodig. Onze websites dienden responsive te worden. Allereerst ging onze Nederlandse corporate site op de schop. Daarna volgde de website waar nieuwe klanten een spaarrekening kunnen openen en daarna de online bankieren omgeving voor bestaande klanten. Tot slot zijn al deze sites ook vertaald naar de Duitse markt. Een omvangrijk project, waarvoor we vertrouwd hebben op de expertise van verschillende partijen, zoals Iquality, Five Degrees en Schuberg Philis. Iquality heeft de hele front-end kant richting onze eindklanten opgepakt. Hiertoe hebben zij onder andere alle koppelingen en interfaces met onze mid- en backoffice (Matrix van Five Degrees) gerealiseerd. Een technisch complex verhaal, maar daar ligt ook juist hun kracht.” 

Flexibel systeem

"Voor alle online omgevingen is gekozen voor één onderliggend Content Management Systeem: Sitecore. Chris Haring, Marketing Manager bij LeasePlan Bank: “Sitecore is een heel flexibel systeem, waarmee we onze online bankomgeving heel makkelijk kunnen beheren. We kunnen nu zelf onze content aanpassen in alle omgevingen en per land bepalen wat we willen laten zien. Zonder dat hiervoor een groot ICT-beheerproject nodig is. Die flexibiliteit vind ik een groot voordeel. Zeker ook omdat we ons willen laten leiden door wat onze klanten belangrijk vinden!”

LeasePlan Bank tablet
  • Iquality werk samen met LeasePlan Bank

Kijk goed naar het gedrag van je klanten en haak hier op in. Loop niet weg voor nieuwe technologieën, maar omarm ze. En werk samen met IT-partners die de kennis en knowhow van deze technologieën hebben.

Chris Haring, Marketing Manager LeasePlan Bank

Goed voorbereid

"Met de nieuwe online bankomgeving is LeasePlan Bank goed voorbereid op de toekomst. Haring: “Met Sitecore beschikken we over een flexibele omgeving, waarmee we snel in kunnen spelen op veranderingen in de markt. Denk aan nieuwe technologische ontwikkelingen of nieuwe eisen op het gebied van wet- en regelgeving. Een afsluitende tip voor andere bedrijven? Kijk goed naar het gedrag van je klanten en haak hier op in. Loop niet weg voor nieuwe technologieën, maar omarm ze. En werk samen met IT-partners die de kennis en knowhow van deze technologieën hebben, zodat je ze op een slimme manier kunt toepassen.”

Investeer in elkaar

Afbeelding
Henk Jan Flierman
Naam
Henk Jan Flierman
Rol
ICT Manager, LeasePlan Bank

Henk Jan kijkt terug op een geslaagde samenwerking: “De samenwerking met meerdere partijen was soms wel een uitdaging. Iedere partij heeft weer zijn eigen aanpak en kijk op dingen. Mijn advies is om van tevoren de tijd te nemen om elkaars werkwijze te leren kennen, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Doe je dit, dan profiteer je daar het hele verdere project van en krijg je een mooi stuk co-creatie!”

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Hier was ik naar op zoek

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.