Snelle zoekmachine met optimale gebruiksvriendelijkheid

Provincie Noord-Brabant biedt snellere informatie door snelle zoekmachine
Introductie

Iquality heeft voor de Provincie Noord-Brabant de zoekingang op brabant.nl en het intranet op verschillende vlakken verbeterd

Bezoekers van de websites krijgen een gebruiksvriendelijke filter-gebaseerde zoekingang aangeboden waarbij zoekvragen worden aangevuld (autosuggest). Ook aan de content beheerders is gedacht; vanuit het Sitecore Content Management Systeem kunnen nieuwe zoekcollecties flexibel ingericht worden om een koppeling met de onderliggende enterprise zoektechnologie, de Google Search Appliance, eenvoudig te realiseren.

Diverse soorten content

De Provincie Noord-Brabant voert als provincie landelijk en eigen beleid uit. Hier komen onder andere verantwoordelijkheden uit voort op regionaal economisch gebied, infrastructuur, ruimtelijke ordening en natuur. Door deze verschillende verantwoordelijkheden genereert deze organisatie veel verschillende soorten content.

Nieuwste technologie, toekomstbesteding & webrichtlijnen = check

De ontwikkelde oplossing biedt de Provincie Noord-Brabant veel voordeel. Men kan voortaan gemakkelijk nieuwe databronnen ontsluiten door deze vanuit het CMS te configureren. Het is daarnaast ook mogelijk om contextgevoelige zoekingangen aan te bieden, bijvoorbeeld het specifiek zoeken binnen een bepaalde rubriek op de website. De zoekingang is webrichtlijn-proof, maakt gebruikt van de nieuwste technieken en is toekomstbestendig.

Google Search Appliance (GSA)

De Google Search Appliance oplossing die een Google-achtige zoekervaring biedt voor zowel uw intranet, netwerkschijven, databases, content management en ERP-systemen, als ook uw publieke website. Het biedt de relevantie en het gebruiksgemak zoals u gewend bent van Google.com met behoud van documentbeveiliging en specifieke relevantiebepalingen, zoals u ze gebruikt in uw werk. Het resultaat hiervan is dat u over meer relevante, beveiligde documenten en adequate document suggesties kunt beschikken door gebruik te maken van de standaard functionaliteit zoals facet navigatie, spellingscontrole en verfijningen door middel van filtermogelijkheden.

De zoekingang is webrichtlijn-proof, maakt gebruikt van de nieuwste technieken en is toekomstbestendig.

Iquality & Provincie Noord-Brabant

Vanaf 2009 werken Iquality en Provincie Noord Brabant samen aan optimalisatie trajecten voor verschillende website(s) van de provincie Noord Brabant, onder andere brabant.nl en het intranet van de Provincie. Iquality richt zich op dienstverlening voor de provincie op het gebied van ontwerp, realisatie en beheer van front- en midoffice oplossingen. Inzet van Sitecore, software integratie en ontwikkeling capaciteiten spelen hierbij een centrale rol.

Neem contact op

met Remco

Remco van Toor is betrokken bij de implementatie van complexe vraagstukken bij diverse klanten. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.