Innoveren met verouderde systemen

Innoveren met verouderde systemen Iquality
Introductie

Slim hergebruik van ICT

De technologie van vandaag biedt onbeperkte mogelijkheden voor interactie tussen mensen. Deze beïnvloeding van gedrag door digitale technologie is uiteindelijk de aanjager voor innovatie. Innovatie is dan de vertaling van ideeën, nieuwe technologieën en processen. Toch kunnen we stellen dat, met uitzondering van startups, meer dan 80% van de Nederlandse bedrijven te kampen heeft met (verouderde) ICT keuzes uit het verleden. Kan je innoveren met bestaande ICT-landschappen?

Juist de basis van een ICT-landschap kan fungeren als nieuwe start bij innovatie trajecten. Waarom? Niet alles wat oud is, is in de huidige tijd slecht. Met slim hergebruik van ICT, aangevuld met nieuwe elementen kan een organisatie vaak enorme stappen vooruit zetten. Er wordt veel van het verandervermogen van een organisatie gevraagd, waarbij een gefundeerde koppeling met het bestaande landschap een voorwaarde voor succes is. In deze dynamiek zit de uitdaging in het toepassen van (nieuwe) technologie om betere of andere business te kunnen doen met oog voor bestaande processen, systemen en organisatie.

De wereld ziet er elke dag weer anders uit, dus ook je ICT-landschap moet die flexibiliteit kennen.

John van Beek, Managing Partner en Solution Manager bij Iquality

Klaar voor innovatie?

Bedenk goed dat innovatie-trajecten alleen slagen als organisaties hun ogen en oren gericht hebben op de buitenwereld, om de nieuwe mogelijkheden die ICT biedt te signaleren. Maar vooral om deze te vertalen naar nieuwe kansen binnen de organisatie. Daarbij is nauwe samenwerking tussen ICT en de business essentieel. De kans van slagen wordt daarmee enorm vergroot. Bovendien moet er ruimte zijn om te experimenteren; fouten maken hoort er ook bij. Doordat er continue innovatie plaatsvindt, zijn dit soort trajecten nooit af. De wereld ziet er elke dag weer anders uit, dus ook je ICT-landschap moet die flexibiliteit kennen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.