Audio- en videoverslagen geïntegreerd op brabant.nl

PNB AV case

Introductie

Iquality integreerde visueel en functioneel een mediaspeler op brabant.nl. Hiermee zijn de audio- en videoverslagen van de Provinciale Staten te bekijken en te beluisteren, met op dezelfde pagina alle agendapunten, de juiste vergaderstukken en informatie over de spreker.

Voorheen: schakelen tussen twee sites

Tot voor kort kwamen mensen die een stream, vod- of podcast van de Provinciale Staten van de Provincie Noord-Brabant wilden bekijken of beluisteren terecht op een aparte omgeving, los van de website van de provincie. Dit betekende dat bezoekers die de vergaderingen wilden volgen, telkens moesten schakelen tussen twee websites: een voor beeld en geluid en de andere voor de agenda en vergaderstukken. De Provincie Noord-Brabant vroeg daarom aan Iquality de video- en audioverslagen onderdeel van de eigen website te maken.

Nu: geïntegreerd in één site

Iquality integreerde de mediaspeler waardoor de streams nu samen met andere relevante informatie over de vergaderingen op één pagina worden getoond. Andries Bosma, Sitecore en Software Developer bij Iquality: “We hebben gezorgd dat de streams echt onderdeel van brabant.nl zijn geworden. Het gaat om visuele elementen, maar ook om functionele. Zo zijn de vergaderpunten en bijbehorende informatie onderdeel van de zoekfunctionaliteit van de totale site geworden."

Erik Pot, projectleider bij Provincie Noord-Brabant:

"Samenwerken met Iquality heb ik als zeer fijn ervaren, mede door de kennis van Agile uitgangspunten. Dit heeft enorm geholpen bij het invoeren van Agile in het team. De openheid en transparantie van de mensen van Iquality hebben ook zeker bijgedragen aan het succes van het project."

Tekst gaat verder na afbeeldingen.

 • mockup PNB
 • mockup PNB
 • mockup PNB

Responsive intranet voor de Provincie Noord-Brabant

Iquality ontwikkelde een responsive versie van het intranet voor de provincie Noord-Brabant. Hiermee kunnen medewerkers het intranet op ieder apparaat gebruiken. Dit nieuwe intranet is verder modulair opgebouwd. Lees meer over deze interessante case.

Lees meer

Meerdere informatiestromen samengebracht

Voor de integratie van de video- en audioverslagen moesten meerdere informatiestromen aan elkaar gekoppeld worden. Andries: “De stream uit de statenzaal komt samen met metadata via de Connected Views omgeving van Arbor Media. Daar voegen we agendapunten en documenten aan toe. Die informatie komt uit Corsa, het registratie- en archiefsysteem van de provincie. De foto’s en korte biografie van de sprekers komen dan weer uit de kernregistratie van de provincie.”

Gebruiksgemak voorop

Voor bezoekers van brabant.nl is het nu veel gemakkelijker achtergrondinformatie op te vragen als ze een vergaderstream bekijken of beluisteren. Andries: “Bij de mediaspeler verschijnt een lijst van vergaderingen. Als mensen op een bepaald fragment op de video klikken, zien ze automatisch het agendapunt dat wordt behandeld en de documenten die erbij horen. Ook zien ze gelijk een foto van de spreker. Omgekeerd werkt het ook. Wanneer mensen op een agendapunt klikken, gaat de stream automatisch naar de juiste passage. Verder kun je opzoeken wanneer bepaalde personen hebben gesproken. En die fragmenten delen via social media.”

Foto gemaakt door Wim Hollemans.

Agile werken om snel in te spelen op veranderingen.

Afbeelding
Andries Bosma
Naam
Andries Bosma
Rol
Sitecore en Software Developer

Bij projecten waarbij veel partijen betrokken zijn, gaan zaken vaak anders dan je vooraf bedenkt. Met een iteratieve manier van werken kun je daar prima op inspelen. Je werkt dan in korte sprints naar een steeds beter eindproduct. Het einde van iedere sprint is een moment om bij te sturen, bijvoorbeeld door andere prioriteiten te stellen. Dit werkt veel beter dan wanneer je vooraf precies vastlegt wat en hoe je iets wilt hebben. De zekerheid die je daarmee denkt te krijgen, is schijn. Want als zaken dan anders lopen dan verwacht, is die vooraf bedachte lijst met requirements eerder belemmerend dan bruikbaar.

Deze mensen werken aan de applicaties van Provincie Noord-Brabant

 • Dennis Nieuwenhuis
  Naam
  Dennis Nieuwenhuis
  Rol
  Front-end Developer & Web Designer
 • Remco van Toor
  Naam
  Remco van Toor
  Rol
  Coach & Software Architect

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.