Audio- en videoverslagen geïntegreerd op brabant.nl

PNB AV case
Introductie

Iquality integreerde visueel en functioneel een mediaspeler op brabant.nl. Hiermee zijn de audio- en videoverslagen van de Provinciale Staten te bekijken en te beluisteren, met op dezelfde pagina alle agendapunten, de juiste vergaderstukken en informatie over de spreker.

Voorheen: schakelen tussen twee sites

Tot voor kort kwamen mensen die een stream, vod- of podcast van de Provinciale Staten van de Provincie Noord-Brabant wilden bekijken of beluisteren terecht op een aparte omgeving, los van de website van de provincie. Dit betekende dat bezoekers die de vergaderingen wilden volgen, telkens moesten schakelen tussen twee websites: een voor beeld en geluid en de andere voor de agenda en vergaderstukken. De Provincie Noord-Brabant vroeg daarom aan Iquality de video- en audioverslagen onderdeel van de eigen website te maken.

Nu: geïntegreerd in één site

Iquality integreerde de mediaspeler waardoor de streams nu samen met andere relevante informatie over de vergaderingen op één pagina worden getoond. Andries Bosma, Sitecore en Software Developer bij Iquality: “We hebben gezorgd dat de streams echt onderdeel van brabant.nl zijn geworden. Het gaat om visuele elementen, maar ook om functionele. Zo zijn de vergaderpunten en bijbehorende informatie onderdeel van de zoekfunctionaliteit van de totale site geworden."

Erik Pot, projectleider bij Provincie Noord-Brabant:

"Samenwerken met Iquality heb ik als zeer fijn ervaren, mede door de kennis van Agile uitgangspunten. Dit heeft enorm geholpen bij het invoeren van Agile in het team. De openheid en transparantie van de mensen van Iquality hebben ook zeker bijgedragen aan het succes van het project."

Tekst gaat verder na afbeeldingen.

  • mockup PNB
  • mockup PNB
  • mockup PNB

Responsive intranet voor de Provincie Noord-Brabant

Iquality ontwikkelde een responsive versie van het intranet voor de provincie Noord-Brabant. Hiermee kunnen medewerkers het intranet op ieder apparaat gebruiken. Dit nieuwe intranet is verder modulair opgebouwd. Lees meer over deze interessante case.

Lees meer

Meerdere informatiestromen samengebracht

Voor de integratie van de video- en audioverslagen moesten meerdere informatiestromen aan elkaar gekoppeld worden. Andries: “De stream uit de statenzaal komt samen met metadata via de Connected Views omgeving van Arbor Media. Daar voegen we agendapunten en documenten aan toe. Die informatie komt uit Corsa, het registratie- en archiefsysteem van de provincie. De foto’s en korte biografie van de sprekers komen dan weer uit de kernregistratie van de provincie.”

Gebruiksgemak voorop

Voor bezoekers van brabant.nl is het nu veel gemakkelijker achtergrondinformatie op te vragen als ze een vergaderstream bekijken of beluisteren. Andries: “Bij de mediaspeler verschijnt een lijst van vergaderingen. Als mensen op een bepaald fragment op de video klikken, zien ze automatisch het agendapunt dat wordt behandeld en de documenten die erbij horen. Ook zien ze gelijk een foto van de spreker. Omgekeerd werkt het ook. Wanneer mensen op een agendapunt klikken, gaat de stream automatisch naar de juiste passage. Verder kun je opzoeken wanneer bepaalde personen hebben gesproken. En die fragmenten delen via social media.”

Foto gemaakt door Wim Hollemans.

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Hier was ik naar op zoek

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.