De BMI van ICT

De BMI van ICT is te zwaar Iquality
Introductie

Wat is de BMI van jouw ICT?

Jezelf wegen; sommige mensen doen het dagelijks, anderen proberen het zoveel mogelijk te vermijden. Toch staat iedereen af en toe eens op een weegschaal. Keer op keer zijn we weer nieuwsgierig: ben ik zwaarder of lichter dan de vorige keer?

Het aantal kilo's is één ding, belangrijker is je BMI: je gewicht gerelateerd aan je lengte. Sommige experts zeggen: "als je Body Mass Index maar goed zit". Hetzelfde geldt voor je ICT inrichting: gezonde ontwikkelgewoonten zorgen voor een gezond 'ICT-gewicht'.

Wegen vereist discipline

Structuur, omvang, het aantal applicaties; het zegt allemaal weinig zonder relatering aan de 'body' van je organisatie. Die body is je kernproces met unieke kenmerken en performance eisen. Elke organisatie is anders, maar toch kun je de parameters van je organisatie vergelijken met andere bedrijven. Pas bij het vergelijken valt op hoe verschillend de 'mass' van de ICT soms is, terwijl de body van de ene organisatie niet zo afwijkt van de andere.

Niemand houdt ervan om geforceerd te moeten afvallen, daarom is het regelmatig meten van de ICT van je organisatie een nuttige routine. Echter vereist dit, net als jezelf regelmatige wegen, enige discipline. In een dynamische organisatie hoeft maar weinig te gebeuren, of er is weer een kilootje bij. Nieuwe apps, advanced learning, adaptive security bieden aan de ene kant nieuwe kansen. Ze vergroten echter ook de kans op overgewicht en beperking van de bewegelijkheid voor je medewerkers en klanten. Zij zijn dan ook de eersten die een ongezond 'ICT-gewicht' merken.

Bij de (door-)ontwikkeling van bedrijfsapplicaties is jezelf 'overeten' een grote valkuil.

John van Beek, Managing Partner en Solution Manager bij Iquality

Digitale obesitas ligt op de loer

Blockchain technologie, ambient user experience, machine learning, internet of things; waar het buffet van mogelijkheden onbegrensd is, ligt digitale obesitas op de loer. Gezonde ontwikkelgewoonten helpen voorkomen dat de eigen klant- en servicearchitectuur zwaarder wordt dan gezond is. Dat begint met een goed zicht op de body van uw organisatie en met kennis van de typerende parameters die daarbij horen.

Plan dus periodiek tijd in om de BMI van je eigen ICT onder de loep te nemen en maak een afvalplan om zo snel mogelijk weer op een gezond ICT-gewicht te komen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.