Application Modernization; het moderniseren van applicaties

Get smarter every day iquality
Introductie

Application Modernization

Application Modernization. Een hele mond vol, maar wat betekent het nou eigenlijk? We leggen het je in deze explainer uit.

 

Het moderniseren van applicaties

Organisaties staan onder groeiende druk om de nieuwste digitale technologie te omarmen, denk hierbij aan augmented reality, blockchain en kunstmatige intelligentie. In een ongekend hoog tempo ontwikkelen deze nieuwe technologieën steeds verder. Bij de opkomst van nieuwe technologieën komt ook een scala aan nieuwe programmeertalen en applicatie architecturen kijken. Het is eigenlijk heel logisch dat een toepassing die eerder is ontwikkeld, niet meer aansluit op de allernieuwste innovaties. Daarom moeten applicaties continu worden gemoderniseerd. 

In een wereld die sneller dan ooit blijft veranderen, is de ontwikkeling van software, apps en sites geen eenmalige uitdaging of kans. Het is een continu proces.

Rob Vogelsangs, Iquality

Van vraag naar noodzaak

Het tempo ligt hoger dan ooit. De corona pandemie heeft gezorgd voor een extra impuls; juist nu is er behoefte aan goed functionerende IT-systemen. Denk bijvoorbeeld aan de noodzaak om te voldoen aan de eisen van een nieuw browser. Het is niet langer meer een vraag, maar een noodzaak. Doordat de ontwikkelingen zo snel gaan, is er ook versnelde innovatie nodig in het moderniseren van applicaties. Er is geen tijd - en soms geen budget - om applicaties volledig vanaf nul te herprogrammeren. En eigenlijk is dat ook helemaal niet slim. In plaats daarvan kan het DNA van de originele software bewaard worden en kan deze worden gemoderniseerd, zodat deze voldoet aan de nieuwe behoeften. Dat noemen we met een duur woord application modernization.

Een goede investering

We horen je denken... ‘Wat nou als ik mijn applicaties niet moderniseer?’ Dat is riskant. Je kunt klanten verliezen, doordat concurrenten wél gebruik maken van de nieuwste technologieën. Daarnaast zal je meer geld gaan uitgeven aan onderhoud. Oude legacy applicaties crashen en hebben vaker problemen. Het is op termijn veel betaalbaarder om eenmalig goed te investeren in modernisering dan steeds weer in onderhoud.

Dit soort transformatietrajecten gaan verder dan zomaar even een pleister plakken. We stomen je opnieuw klaar voor de toekomst om écht weer succesvol verder te kunnen. We maken eerst een analyse van de huidige situatie en pakken daarop door met een roadmap om een applicatie te moderniseren. Veel bedrijven zijn al gemoderniseerd en de verwachting is dat er steeds meer zullen volgen. 

Wanneer start jouw organisatie?

Patrick Joosten

Meer weten?

neem contact op met Patrick

Patrick Joosten weet hoe zaken geregeld moeten worden. Hij kan je precies vertellen welke aanpak het beste werkt. Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.