LeasePlan: What’s next?

auto's
Introductie

Een nieuw platform voor LeasePlan

In mei ging de nieuwe corporate website van LeasePlan Corporation live. Voor de nieuwe website is een nieuw design ontwikkeld, geïnitieerd door de nieuwe LeasePlan huisstijl. LeasePlan.com is bedoeld om informatie te verstrekken aan investeerders en de pers. Bij de lancering hoorde ook een landelijke marketingactie om de nieuwe identiteit te promoten. LeasePlan koos voor de ontwikkeling van haar nieuwe website voor Sitecore als content management systeem en schakelde Iquality in als implementatiepartner.

Sitecore en design implementatie

Iquality verzorgde voor LeasePlan de implementatie van het Sitecore platform en tevens de implementatie van het nieuwe design. Hierbij werkten onze Sitecore experts volgens de Scrum project methode samen met front-end developers en designers van een externe partij op locatie in Amsterdam.

Amazon Web Services (AWS) cloud computing

Tegenwoordig is cloud computing zeer populair en ook voor een Sitecore platform is dit een uitermate goede match. Sitecore zelf focust zicht met versie 8 en de recentelijk uitgekomen versie 9 volledig op Azure. Dit neemt echter niet weg dat een Sitecore platform ook uitstekend kan draaien binnen de Amazon Cloud (AWS).

In tegenstelling tot Azure biedt Amazon geen ondersteuning om Sitecore als een Platform as a Service (PaaS) model te hosten. Binnen Amazon maken we dan ook geen gebruik van een PaaS maar van een Infrastructure as a Service (IaaS) model.

Binnen LeasePlan is strategisch gekozen voor Amazon als cloud platform. Vanzelfsprekend moet Sitecore ook gedeployed worden binnen Amazon. Voor de corporate website van LeasePlan heeft Ronald Nieuwenhuis, Sitecore Developer bij Iquality, nauw samengewerkt met infrastructuur specialisten van LeasePlan Information Services (LPIS). Dit was nodig om het corporate Sitecore platform voor LeasePlan zeer snel op te bouwen binnen de Amazon Cloud. Om dit te bereiken heeft Ronald speciaal voor LeasePlan een Sitecore omgeving via provisioning scripts opgebouwd.


Content migratie en training

Naast de Sitecore implementatie moest ook alle bestaande content van de “oude” website gemigreerd worden naar het nieuwe content management systeem. In de meeste gevallen kon deze content ongewijzigd van A naar B gekopieerd worden, maar soms waren aanpassingen noodzakelijk. Omdat de content managers van LeasePlan moesten leren omgaan met Sitecore is er tweemaal een training gegeven door de Sitecore experts van Iquality. Op dit moment werken Iquality en LeasePlan samen aan de doorontwikkeling van het Sitecore platform.

Sitecore in Amazon Cloud

Afbeelding
Ronald Nieuwenhuis
Naam
Ronald Nieuwenhuis
Rol
Sitecore Developer

Er is gekozen voor een aparte acceptatie en productie omgeving die beide met een loadbalancer en een gescheiden content management en content delivery zijn geconfigureerd. Doel was en is een platform te bouwen dat klaar is voor de toekomst, zodoende dat er in de toekomst meerdere sites binnen deze omgeving gehost kunnen worden. Daarnaast is op deze omgeving hardening toegepast zodat deze optimaal secure is. Hierbij is nauw samengewerkt met de security officers binnen LeasePlan. Uiteindelijk is de Sitecore Amazon omgeving uitvoerig getest op security door een gespecialiseerd bureau (ITSec).

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Jouw Sitecore website hosten in Amazon Web Services

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis was intensief betrokken bij de ontwikkeling van de corporate website van LeasePlan. Meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.