Stap voor stap digitaal innoveren

Introductie

Stap voor stap digitaal innoveren

Damen Shipyards wil graag digitaal verder ontwikkelen en experimenteren met nieuwe e-commerce concepten. Dit is niet altijd even makkelijk voor een grote speler zoals Damen Shipyards, want er komt veel bij kijken als je complexe en hoogwaardig technische producten online wilt gaan verkopen. Hoe kom je tot nieuwe innovatieve inzichten als je al jaren midden in je operatie zit? Hoe breng je innovatie op gang en waar start je? Hoe initieer je projecten als er geen duidelijke voorbeelden voor zijn? Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden is hulp van buitenaf misschien wel een voorwaarde.

Iquality Labs als antwoord

Iquality biedt de mogelijkheid om met een van onze multidisciplinaire teams een Lab aan te gaan. Een Lab waarbij je binnen de samenwerking eigenlijk in de meest simpele vorm een idee uit kan werken en kan testen. Een Lab kost niet veel tijd en is met een klein budget al mogelijk. Onze multidisciplinaire teams werken samen met de klant het idee uit, van UX tot development en van content tot marketing.

De vraag vanuit Damen Shipyards was om samen met Iquality een kleine op zichzelf staande e-shop op te bouwen, genaamd Damen Dopshop. Vanwege het Lab principe is de e-shop zo ingericht dat er goed getest kan worden, waarna er in de toekomst gemakkelijk opgeschaald kan worden door uitbreiding en integratie van systemen. Vanuit onze kennis en expertise hebben we een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die aansluiten bij de vraag van Damen Shipyards en het beschikbare budget. Uiteindelijk is er gekozen voor een standaard e-commerce framework dat we hebben aangepast naar de wensen van Damen Shipyards. Zo hebben wij intensief contact gehad met DHL met betrekking tot de berekening van de verzendkosten. Dit was nodig, omdat Damen Shipyards specifieke en technisch hoogwaardige producten verkoopt op business to business niveau. Qua gewicht brengen de producten logistieke problemen met zich mee en is het lastig te bepalen hoe de verzending zal gaan plaatsvinden en wat de kosten daarvan zullen zijn. Daarbij komt ook kijken dat een wereldwijde levering wordt aangeboden. In samenwerking met DHL hebben we een koppeling gerealiseerd om de DHL-verzendkosten te bepalen. Daarnaast hebben we een integratie gerealiseerd met een payment provider (Adyen) voor de afhandeling van de online betaling. Uiteindelijk hebben we gezorgd voor een adequate hosting op het Microsoft Azure platform. Daarbij hebben we diverse services van Microsoft ingezet, bijvoorbeeld: SQL-Azure database, web app technologie en Application Insights.

Met behulp van de Microsoft Azure services konden we ons primair focussen op het ontwikkelen van software zonder dat we ons druk hoeven te maken over infrastructurele randvoorwaarden. Precies waar we naar op zoek waren binnen dit project.

Ronald Nieuwenhuis

Team as a Service

Wanneer een Lab een succes blijkt te zijn kan de organisatie zelf ervoor kiezen om verder te ontwikkelen in samenwerking met het team wat de opdracht heeft uitgevoerd. Een Lab kan zo vervolgens uitgroeien tot een ware digitale ontwikkeling en kan door middel van Team as a Service vanuit Iquality zich ontwikkelen tot een succesvolle innovatie. Het fijne van Team as a Service is dat de teams de klant kennen. Specifieke technische kennis over de producten of diensten hoeven niet telkens opnieuw uitgelegd te worden en de teams kennen de wensen van de klant. Een duurzame samenwerking zorgt voor meer kwaliteit en daarbij ook een tijd- en geld besparende procesvoering.

Door de jarenlange intensieve relatie die we hebben met Damen Shipyards hebben we exact een oplossing kunnen bieden die aansluit op de vraag.

Ronald Nieuwenhuis

Get Smarter Every Day

Damen Shipyards heeft door de samenwerking met Iquality in de vorm van een Lab een eerste stap gezet binnen het e-commerce groeiproces. Een Lab maakt het mogelijk om een innovatief idee uit te testen en bij voltooiing uit te werken tot een werkelijke ontwikkeling binnen een organisatie. Heb jij ook een innovatief idee voor jouw organisatie en wil je weten hoe wij dat in een Lab voor je kunnen uitwerken? Neem dan contact op met Rob.

Contact foto John van Beek.

Samen maken we jou slimmer

MAAK KENNIS MET JOHN

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laten we samen ontdekken wat digitale technologie voor je kan betekenen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.