24 uur non-stop creatief innoveren

Rabobank HQ
Introductie

Vorige maand deden vier medewerkers van Iquality mee aan een hackathon bij de afdeling Lenen en Verzekeren van de Rabobank. Aan de elf deelnemende teams werd gevraagd om in 24 uur een innovatief product op te leveren, waarbij de jury onder andere op de gerealiseerde customer en business value zou letten. Deze hackathon was voor ons een ideale gelegenheid verder te onderzoeken hoeveel functionaliteiten we in korte tijd met OutSystems  kunnen realiseren.

Joost Rutten:

“Het is uitputtend om bijna 24 uur achter elkaar aan iets te werken. Maar je voelt ook een enorme band, binnen het team en met mensen in andere teams. Daarmee is het ook weken erna nog een extra stimulans voor je creativiteit. Bij een volgende hackathon ben ik graag weer van de partij.”

Community en lenen app

“We hebben ons gericht op de thema’s ‘innovating products for banks’ en ‘connecting people’”, vertelt Joost, Solutions Manager & Business Analyst bij Iquality. “Hiervoor hebben we binnen 24 uur een app voor klanten én een webapplicatie voor bankmedewerkers gemaakt. In de app kun je je als gebruiker aanmelden bij een community, bijvoorbeeld van vrienden. Vervolgens kun je aangeven welke apparaten of voertuigen je eventueel zou willen uitlenen aan leden van die community. Denk daarbij aan je auto, tuingereedschap en dergelijke. Heb je zelf iets nodig? Dan kijk je bij de apparaten van andere leden en geef je aan wat je wilt lenen.”

"Een interessante en leerzame ervaring"

Joost: “De hackathon was een interessante, leerzame, maar vooral ook hartstikke leuke ervaring. Ik hoorde dat de medewerkers bij de bank dit ook vonden. Als zo’n evenement in je gebouw plaatsvindt, geeft dat energie aan alle mensen die er werken.”

Verzekeren van spullen

“De app stuurt vervolgens een berichtje naar diegene van wie het apparaat is. Die kan dan kiezen tussen wel of niet uitlenen. Wil hij het gereedschap, apparaat of voertuig uitlenen? Dan heeft hij nog de keuze tussen wel of niet verzekeren. Degene die leent moet die verzekering betalen. Hij krijgt hiervoor dan nog een aantal keuzes voorgelegd, denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het eigen risico, tijdsperiode van lenen en zo door. Vervolgens ziet hij de premies van de verzekering en kan hij die betalen met iDEAL.”

Ook nog een webapplicatie

Op zich heeft zo’n app al behoorlijk wat functionaliteit om binnen 24 uur te realiseren, maar het team van Iquality maakte ook nog een webapplicatie voor de bankmedewerkers. Joost: “Binnen de applicatie kunnen de medewerkers paramaters instellen waarmee de premie van de verzekering automatisch uitgerekend kan worden, bijvoorbeeld aan de hand van de categorie van het apparaat of voertuig, de leenperiode, basistarief, eigen risico en zo door. Het dashboard waarop medewerkers konden zien wat er is uitgeleend en welke claims er eventueel zijn binnengekomen, kregen we helaas net niet meer helemaal af.”

Wordt vervolgd

Helaas is het team van Iquality niet in de prijzen gevallen. Joost: “Dat kwam voor een groot deel door onze presentatie, die was gewoon niet krachtig genoeg. Maar over de hoeveelheid functionaliteit die we met OutSystems in die 24 uur hebben weten te creëren, waren ze wel erg enthousiast bij de bank. Inmiddels is er een vervolgsessie gepland waarbij we met medewerkers en het management samen gaan brainstormen over mogelijke toepassingen van het platform.”

Snel ontwikkelen met OutSystems

Afbeelding
Joost Rutten
Naam
Joost Rutten
Rol
Solution Support Engineer

Het team van Iquality viel wel op vanwege de vele functionaliteit die ze in 24 uur hebben weten te realiseren. Joost: “Dat is zeker mede te danken aan OutSystems. Met dit low-code platform voor rapid application development beschik je standaard over de meest gebruikte componenten voor webapplicaties en mobiele apps. Via klikken en slepen kun je daarmee aan de slag en omdat je gelijk het resultaat ziet, kun je zaken ook snel aanpassen als dat moet. Verder kun je met meerdere mensen tegelijkertijd aan een product werken. En je verliest geen kostbare tijd met het optuigen en inrichten databases en servers. Super Agile dus.”

Joost Rutten Iquality

Neem contact op met Joost

Joost kan je alles vertellen over ontwikkelen met OutSystems. Geïnteresseerd in meer informatie of een demo? Neem dan contact op met Joost!  
 

 

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.