Een nieuwe carrièresite voor DLL

working at DLL website
Introductie

Onlangs lanceerde DLL een nieuwe versie van hun carrièresite workingatdllgroup.com. Dankzij de verbeteringen is het voor potentiële kandidaten gemakkelijker geworden vacatures te vinden en erop te reageren. Ook heeft de nieuwe site een uitstraling die veel beter past bij andere sites van DLL. Iquality ontwikkelde de nieuwe carrièresite samen met DLL en designbureau 0930.

Wereldwijde recruitment

DLL is in meer dan dertig landen actief. De carrièresite workingatdllgroup.com is voor al die landen samen. Het uiterlijk van de vorige versie van de website paste niet meer bij de huisstijl van DLL, en HR-managers hadden veel werk aan het bijhouden van eigen landenpagina’s. De vorige versie was bovendien gemaakt met WordPress, terwijl andere sites van DLL allemaal met Sitecore als achterliggend CMS zijn gemaakt. Dit betekende dat er voor het onderhouden en verbeteren van de site telkens kennis van buiten moest worden ingehuurd.

Een aantrekkelijke werkgever

Iquality heeft samen met designbureau 0930 en DLL een nieuwe carrièresite gerealiseerd. Volgens Lotte Konieczek-Sommerdijk, Head HR Operations bij DLL, past deze nieuwe site veel beter bij de andere sites van DLL. “De vele beelden, video’s en quotes geven de site de authentieke, aantrekkelijke en betrouwbare uitstraling die hoort bij DLL. De informatie is in meerdere talen te lezen en uiteraard is de site responsive. Alle functionaliteiten op de site zijn op ieder device gemakkelijk te gebruiken. Verder zijn social media als Twitter, Facebook, LinkedIn, Xing and Glassdoor volledig geïntegreerd.”

De vele beelden, video’s en quotes geven de site de authentieke, aantrekkelijke en betrouwbare uitstraling die hoort bij DLL.

Lotte Konieczek-Sommerdijk, Head of HR Operations bij DLL

Handiger voor potentiële kandidaten

De nieuwe carrièresite biedt mensen die een nieuwe baan zoeken meer mogelijkheden dan de oude versie. Christian Haverkamp, Team Lead bij Iquality: “Er zijn meerdere manieren om naar vacatures te zoeken. En de site werkt goed samen met LinkedIn. Zo kunnen bezoekers met een druk op de knop zien wie van hun LinkedIn-contacten bij DLL werkt of heeft gewerkt. Solliciteren kan via één overzichtelijk formulier, waarbij je bij het invullen automatisch je gegevens van je LinkedIn-pagina kunt halen. Potentiële kandidaten kunnen verder aangeven welk type functie ze zoeken en zich aanmelden voor een jobalert.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

  • mockup DLL
  • mockup DLL
  • mockup DLL

Remarketing platform

Na afloop van een leasecontract gaat een asset terug naar de fabrikant of wordt verkocht aan het bedrijf of instelling dat deze leasede. In sommige gevallen gaat de asset terug naar DLL. Voor DLL ontwikkelde Iquality één platform dat de remarketingprocessen voor alle industrieën en businessunits wereldwijd zou ondersteunen en waarin alle informatie over alle assets zou worden opgenomen.

Lees meer over deze case

Handiger voor HR

Ook HR-medewerkers hebben het gemakkelijker met de nieuwe versie van de carrièresite. Christian: “De carrièresite is geïntegreerd met Lumesse, het sollicitantvolgsysteem dat DLL gebruikt. De vacatures worden uit dit systeem gehaald en verschijnen vervolgens automatisch op de website. HR-medewerkers kunnen daarbij aangeven welke vragen op het sollicitatieformulier aan kandidaten worden gesteld. Met al deze verbeteringen bij elkaar is het voor DLL gemakkelijker geworden wereldwijd de juiste talenten aan te trekken.”

Met Scrum

Als projectaanpak is Scrum gekozen. Hierbij werkt een vast team binnen een vooraf bepaald aantal sprints aan een eindproduct. Christian: “Voor dit project hebben we het aantal geplande sprints iets moeten verhogen. Dit omdat DLL enthousiast steeds meer eisen aan de backlog toevoegde. Het grote voordeel van Scrum is overigens dat je ook in zo’n situatie veel eerder merkt dat de verwachtingen van de stakeholders anders zijn dan wat je als team binnen de afgesproken tijd kunt maken. De product owner kan dan daar al vroeg in het project op sturen en eventueel andere prioriteiten stellen.”

Tips voor een succesvol Scrum project

Afbeelding
Christian Haverkamp
Naam
Christian Haverkamp
Rol
Team Lead

Bij Scrum regel je in principe de functionaliteiten die het belangrijkst zijn het eerst. Daarom is het belangrijk dat je vooraf duidelijk prioriteiten stelt in je wensen voor je app, site of software.  Dat is niet altijd gemakkelijk uiteraard. Maar als je alles even belangrijk vindt, heb je kans dat het Scrum-team flink aan de slag gaat met zaken die weliswaar nuttig zijn maar misschien minder noodzakelijk dan functionaliteiten die op het einde van het project op je backlog zijn blijven staan.

Team lead Christian Haverkamp.

Deze aanpak bevalt me wel

neem contact op met Christian

Christian Haverkamp is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.