DatoCMS partner: gebruiksvriendelijk en krachtig headless CMS

Header Partner DatoCMS.
Introductie

Iquality is jouw DatoCMS partner

Iquality is altijd op zoek naar partners om te leren van elkaars expertise. Daarom kondigen we met trots ons partnership aan met het gebruiksvriendelijke, veilige en krachtige headless content management systeem DatoCMS.

Samen met onze experts een digital experience bouwen? Laten we kennismaken!

Over DatoCMS

DatoCMS is in 2015 gestart als interne tool voor het Italiaanse webbureau LeanPanda en vanaf 2019 is het verder gegaan als een onafhankelijk bedrijf. Het is een cloud-gebaseerde API-first headless CMS dat is ontworpen om te werken met statische websites, mobiele apps en allerlei soorten server-side applicaties. Het stelt niet-technische klanten en teamleden in staat om content van digitale producten te beheren binnen een webgebaseerd CMS.

Gebruiksvriendelijk headless CMS

Zonder het volgen van een uitgebreide gebruikerstraining is DatoCMS eenvoudig te bedienen. In het CMS, de backend, wordt puur en alleen content beheerd. Door middel van een krachtige API wordt de backend gekoppeld aan de front-end. Omdat de presentatielaag losstaat van de content kan iedereen, van marketeers tot aan content editors, op een gebruiksvriendelijke manier alle soorten content aanmaken, wijzigen en beheren.

User interface DatoCMS.

Met de Site Search van DatoCMS bied je jouw gebruikers zoekresultaten op maat aan, zonder daar een third party tool voor in te schakelen. Door Site Search te activeren zal DatoCMS de site crawlen en pagina’s indexeren. Daarnaast biedt DatoCMS standaard een widget om de Site Search zonder ontwikkelwerkzaamheden toe te voegen aan je website. De Site Search-functie zit bij de prijs van DatoCMS inbegrepen, zonder extra kosten.

Een leuke extra is de mogelijkheid om via een aantal simpele instellingen het CMS aan te passen naar de huisstijl van de klant (kleuren en logo).

Ronald Nieuwenhuis, Team Lead bij Iquality

Voortdurend geoptimaliseerde afbeeldingen

Om rijke media functionaliteiten (afbeeldingen en video) te bieden heeft DatoCMS een (naadloze) samenwerking met Imgix. Daarmee kunnen ze op een eenvoudige manier beeldoptimalisatie en transformatiefunctionaliteiten bieden. Met één enkele API-aanroep kunnen afbeeldingen worden getransformeerd tot bijvoorbeeld responsief, WebP-geoptimaliseerd, lazy-loaded en LQIP-ready. Ook wordt met behulp van AI meta data toegevoegd waar je op kunt zoeken en filteren.

Image API DatoCMS.

Ronald Nieuwenhuis, Team Lead bij Iquality, vertelt: “Als team werken we graag met DatoCMS. De web interface om het CMS te configureren en de content templates mee aan te maken werken snel en zijn betrouwbaar. Daarnaast biedt DatoCMS uitstekende ondersteuning in het geval van vragen of incidenten. Ook onze developers zijn erg enthousiast over DatoCMS. De API is volledig 'typed', hierdoor zijn alle velden die aangemaakt worden op de templates type safe. Dit zorgt voor kwalitatief betere en onderhoudbare code.”

Daarnaast is het ook belangrijk dat een CMS past bij de wensen van de klant. “DatoCMS is scherp geprijsd en biedt binnen elke prijsplan een compleet pakket, zonder vervelende beperkingen in bijvoorbeeld de templates. Verder is de UI voor content managers eenvoudig en intuïtief in gebruik en door het uitgebreide aanbod aan plug-ins is het CMS verder op maat aan te passen. Een leuke extra is de mogelijkheid om via een aantal simpele instellingen het CMS aan te passen naar de huisstijl van de klant (kleuren en logo)”, aldus Ronald Nieuwenhuis.

Andere onderscheidende factoren:

  • Multi-language. Kies uit +400 verschillende landinstellingen en publiceer meerdere versies van je inhoud in verschillende talen.
  • Workflows. Binnen een DatoCMS-project kun je meerdere regels aanmaken onder een specifieke workflow.
  • API HLS adaptive Bitrate streaming. Dankzij deze API downloadt elke eindgebruiker altijd het juiste videoformaat voor zijn of haar apparaat en verbindingssnelheid.
  • Toegankelijke, veilige en snelle content. De door CDN ondersteunende API zorgt ervoor dat content over de hele wereld beschikbaar is.
  • Dynamische layouts. Met modulaire blokken definieer je herbruikbare aangepaste componenten waarmee je eenvoudig nieuwe pagina’s maakt.
  • Omnichannel CMS. Een headless CMS is inherent aan omnichannel. Win-win!

Op zoek naar advies?

Iquality is officieel partner van DatoCMS, dat wil zeggen dat wij over diepgaande kennis beschikken voor een juiste implementatie met dit headless CMS. Heb jij hier hulp bij nodig? Laten we kennismaken!

Collega Ronald Nieuwenhuis.

Hier was ik naar op zoek

Vraag het Ronald

Ronald Nieuwenhuis is intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. Hij kan hier enthousiast over vertellen. Meer weten? Aarzel niet om direct contact op te nemen.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

First you, then coding: wij ontwerpen, ontwikkelen, optimaliseren en ondersteunen digitale oplossingen voor jouw verhaal.

John van Beek

Laat hier je bericht achter

Curious information
Hoe kunnen we u helpen?
Mogen wij jouw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.