Wielrenner raakt achter en er vormt een "gap".

Application Modernization als oplossing voor vastgelopen digitale transformatie

Introductie

Wat doe je als digitale transformatie op essentiële punten vastloopt?

Organisaties staan onder groeiende druk om de nieuwste digitale technologie te omarmen.

Die druk ontstaat enerzijds door de technology push. Talrijke nieuwe technologieën, van augmented reality tot kunstmatige intelligentie, ontwikkelen zich stuk voor stuk op een ongekend hoog tempo. Hierbij komt ook een scala aan nieuwe programmeertalen en applicatie architecturen kijken.

Aan de overzijde hiervan krijgen organisaties te maken met een business model pull: de vele nieuwe mogelijkheden waarop de businesszijde deze nieuwe technologieën kan inzetten om aan de behoeftes van de steeds veeleisender wordende eindgebruiker te voldoen.

Digital Debt: verouderde software en legacy systemen

De interne tweestrijd tussen het moderniseren van bestaande systemen en applicaties, en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden en oplossingen, leidt tot een groeiende ‘digital debt’. De verouderde software wordt legacy software, en de te besteden tijd en het beschikbare budget worden ingezet ten behoeve van nieuwe features en applicaties. De focus wordt alleen gelegd op het creëren van de innovatieve software, waarna blijkt dat deze onvoldoende worden ondersteund door het bestaande applicatielandschap.

Het te hoog op laten lopen van deze digitale schuld heeft ernstige consequenties.  De zo gewenste digitale transformatie loopt dan op essentiële punten vast op de discrepantie tussen bestaande legacy systemen en de nieuwe systemen en applicaties.

Mind the gap citaat.

Closing the gap

Om te voorkomen dat digitale transformatie vastloopt, formuleer je volgens Gartner een application modernization strategie.

Maar hoe ontwikkel je dan een consistente strategie, en wat zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten? Om organisaties daarbij te helpen creëerden wij een whitepaper. Hierin staan de noodzaak en de verschillende onderdelen van zo’n strategie helder beschreven. Deze paper geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • In welke praktijksituaties vallen er gaten in het digitale ecosysteem van organisaties?
  • Hoe bepaal je, in een wereld waarin veranderingen zich in een steeds hoger tempo voltrekken, objectief wanneer een systeem of applicatie niet meer naar behoren voldoet?
  • Wanneer besluit je het beste tot een re-factor, re-architect of re-build van applicaties?
  • En als je dan besluit tot een re-build, hoe ga je dan strategisch aan de slag met slim software nabouwen?
  • Hoe zorg je ervoor dat application modernization een doorlopend proces wordt?
  • Wat is de rol hierbij van Applicatie Platforms as a Service (aPaaS), microservices, low-code platformen en andere nieuwe mogelijkheden?

Whitepaper "Mind the Gap" als basis voor jouw application modernization strategie

Organisaties die hun (digitale) toekomst veilig willen stellen, ontwikkelen een agile application modernization strategie. Met deze strategie dicht je de "gap" die ontstaat door de gevolgen van legacy systemen en snelle digitale ontwikkelingen.
Hoe je het creëren van een application modernization strategie aanpakt lees je in onze whitepaper.

Download whitepaper

Het creëren van jouw Application Modernization strategie

Op het gebied van application modernization implementeren wij op basis van de aPaaS (Applicatie Platforms as a Service) oplossingen van OutSystems en Microsoft Azure. Ook nemen onze specialisten bestaande softwareoplossingen in beheer en voeren we application modernization werkzaamheden uit. Dit alles gebeurt op basis van een intensieve samenwerking met de klant. Zo wordt de oplossing altijd met behulp van een passende strategie op de situatie van de klant afgestemd.

Voor verdiepende informatie download je onze whitepaper. Wil je weten wat de oplossing biedt in jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking!

Wielrenners met een "gap" tussen koploper en de groep.

Application Modernization strategie opstellen?

Wij helpen je op weg.

Hoe je een agile application modernization strategie opstelt lees je in onze whitepaper. Wil je meer informatie of een kennismaking? Neem contact op!

Neem contact op

Contact information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nog eens.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.