User Experience Designer achter chatscherm.

Digital menselijker maken met Conversational User Interfaces

Introductie

De human touch binnen digitale technologie

Digitale technologie ontwikkelt zich in een rap tempo. Processen worden gedigitaliseerd en er komen continu de nieuwste softwaremogelijkheden bij.

Mede hierdoor groeien ook klantverwachtingen. Digitale innovaties zorgen namelijk voor nieuwe mogelijkheden.

Tegelijkertijd ontstaat er ook de vraag: "in hoeverre kun je digitaliseren en de human touch achterwege laten bij producten en services?". Met als gevolg een zoektocht naar mogelijkheden om digitalisering ook menselijker te kunnen maken.

Met chat en voice de toekomst in

Er ontstaan steeds meer mogelijkheden om digitale technologie menselijker te maken, een goede zaak vinden wij. Technieken die de laatste jaren steeds verder ontwikkeld zijn maken dit mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Artificial Intelligence en Natural Language Understanding. Deze technieken worden doorgaans ook gebruikt bij het ontwerpen en programmeren van een Conversational User Interface.

Freo Google Assistant.

Waarom een Conversational User Interface?

Een Conversational User Interface maakt het mogelijk om op menselijke voorwaarden met een computer te communiceren. Deze interface kan ingericht worden als een chatbot of een spraakassistent. Heel handig dus als toepassing bij klantenservices of bij het zoeken van informatie op een website.

Daarnaast worden Conversational UI's ook ingezet voor begeleidingspaden binnen apps en websites.

De opkomst van spraakassistenten zoals de Google Assistent, Alexa en Siri hebben ervoor gezorgd dat Conversational UI’s steeds meer onder de aandacht zijn komen te staan. Daarnaast zorgt de consumentenontwikkeling waarbij permanente beschikbaarheid een vereiste is geworden ervoor dat de inzet van chatbots door bedrijven steeds meer groeit.

Een Conversational UI strategisch inzetten

Het implementeren van een Conversational UI, is geen doel op zich, maar een middel. Het doel wat je kan bereiken met een strategisch geïmplementeerde Conversational UI, is de conversie verhogen of klantenservice verbeteren. Door het menselijke aspect kan de Conversational User Interface namelijk ingezet worden voor het optimaal bedienen van je klant gedurende de customer journey.

Wij denken mee met onze klanten op strategisch niveau. Daarom zien ook wij de mogelijkheden voor bedrijven om in te spelen op de ontwikkelingen op het gebied van Conversational User Interfaces en daarmee hun doelen te bedienen.

Om dit te realiseren, moet de implementatie allereerst strategisch uitgedacht worden. Daarnaast zijn wij van mening dat een Conversational UI zo ingericht moet worden dat er geen nieuwe bulk aan nieuwe informatie ontstaat die bijgehouden moet worden. Hiermee is de User Interface operationeel uitvoerbaar en écht een onderdeel van de gehele customer journey.

Meer informatie over een Conversational UI als chatbot?

Meer weten over hoe je een chatbot strategisch inzet tijdens de gehele customer journey? Download hier onze whitepaper met meer interessante informatie.

Download whitepaper

Het creëren van jouw optimale Conversational UI-oplossing

We hebben meerdere vormen van een Conversational UI in de praktijk mogen brengen voor onze klanten. Zo creëerden we samen met Freo een Google Assistant Action en met DHS een begeleidingspad binnen een zorgapplicatie voor de NHS.

Wil je weten hoe je een Conversational UI strategisch inzet binnen jouw organisatie? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op als je meer wil weten over de implementatiemogelijkheden of over het opzetten van een strategie.

Context mobiele gebruiker

Conversational UI implementeren?

Wij helpen je op weg.

We helpen je graag met een strategische implementatie van jouw Conversational UI. Wil je verdiepende informatie over een chatbotstrategie? Download onze whitepaper. Meer weten of andere vragen over CUI's? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Contact information
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over ons privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nog eens.

Wij worden geïnspireerd door nieuwsgierige mensen

Ons doel is om mensen elke dag slimmer te maken. 

John van Beek

Word ook elke dag slimmer

[curious information]
Hoe kunnen we u helpen?
Mag Iquality uw contactgegevens opslaan voor toekomstig contact?

Lees meer over onze privacy statement.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Oeps, daar ging iets mis

Probeer het later nogmaals.